Πέμπτη 3 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Στους δρόμους και οι αυτοαπασχολούμενοι

Στα συλλαλητήρια θα βρεθούν και αυτοαπασχολούμενοι της πόλης, που τους έχουν πνίξει τα χρέη εξαιτίας και των μεγάλων αυξήσεων και ανατιμήσεων στην αγορά των πρώτων υλών, στους λογαριασμούς του ρεύματος, στα καύσιμα και αλλού.

Στη Λάρισα, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου και πάνω στο έδαφος των κοινών προβλημάτων, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με σωματεία αυτοαπασχολούμενων, σε μια προσπάθεια να αναδειχτεί ο κοινός αντίπαλος για τα λαϊκά προβλήματα, αλλά και να δυναμώσει η κοινή δράση. Ετσι, στο συλλαλητήριο θα συμμετάσχει και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών - Βιοτεχνών και Εμπόρων (ΟΕΒΕΛ).

Στην Καρδίτσα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στις 22 Φλεβάρη, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι από τον Εμπορικό Σύλλογο, το Σωματείο Αρτοποιών, το Σωματείο Επιπλοποιών, το Σωματείο Αισθητικών Θεσσαλίας, την Ενωση Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών «Αγιος Φανούριος», το Σωματείο Φωτογράφων, την Επιτροπή Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορειούχων.

Μετά από συζήτηση των προβλημάτων που πλήττουν τους επαγγελματίες της πόλης, αποφασίστηκαν η συμμετοχή τους στην κινητοποίηση που θα γίνει σήμερα και η σύγκληση Διοικητικών Συμβουλίων με σκοπό να υπάρχει καλύτερη προετοιμασία.

Επίσης, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη με τη συμμετοχή και των υπόλοιπων σωματείων των επαγγελματιών της Καρδίτσας, σήμερα στις 7.30 μ.μ., στα γραφεία της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Καρδίτσας, μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου, με στόχο τον συντονισμό της δράσης απέναντι στην ακρίβεια και τα κοινά προβλήματα.

Οι μαζικοί φορείς των αυτοαπασχολούμενων διεκδικούν μέτρα άμεσης και ουσιαστικής ανακούφισης, όπως κρατική επιδότηση που να καλύπτει πλήρως τις αυξήσεις στα τιμολόγια της Ενέργειας, καμία διακοπή, διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής, τόκων και προστίμων, όπως και του 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες. Επίσης, επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, απαλλαγή και αναδρομική επιστροφή όλων των δημοτικών τελών για όσο διάστημα είναι κλειστά ή παραμένουν τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας. Ξεχωρίζουν ακόμα οι διεκδικήσεις για να αποζημιωθούν άμεσα όλοι οι πληγέντες από τον «Ιανό» στο 100% της πραγματικής ζημιάς και για να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ