Πέμπτη 3 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΤΡΑ
Σήμερα η κινητοποίηση στη ΔΕΗ από Εργατικό Κέντρο και δημοτική αρχή

Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, κανένας μόνος του απέναντι στις υπέρογκες αυξήσεις!

Σε μαζική συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9 π.μ. έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην Ακτή Δυμαίων στην Πάτρα καλούν το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και η αγωνιστική δημοτική αρχή, στο πλαίσιο της κοινής δράσης τους ενάντια στο καυτό πρόβλημα της διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες λαϊκά νοικοκυριά.

Πρόκειται για συνέχεια μιας σειράς πρωτοβουλιών του ΕΚ Πάτρας και της δημοτικής αρχής, ενώ και η σημερινή δράση μετά την ανακοίνωσή της αγκαλιάστηκε από σωματεία και άλλους λαϊκούς φορείς, που έδωσαν το «παρών» σε προχτεσινή σύσκεψη στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου.

Παράλληλα, με την κινητοποίηση αυτή το Εργατικό Κέντρο και η δημοτική αρχή στέλνουν μήνυμα να μη μείνει «κανένας μόνος του απέναντι στην ακρίβεια και τις δυσβάσταχτες αυξήσεις στην τιμή του ρεύματος!», αντιθέτως «η αγανάκτηση που υπάρχει τώρα να γίνει οργανωμένος αγώνας!».

Ιδιαίτερο κάλεσμα απευθύνεται σε όλους όσοι αντιμετωπίζουν ήδη προβλήματα με την παροχή ρεύματος, είτε τους έχει κοπεί είτε απειλούνται με διακοπή από τη ΔΕΗ και τους παρόχους. Καλούνται να επικοινωνούν με το Εργατικό Κέντρο (τηλ. 2610.226.300) αλλά και να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση στη ΔΕΗ σήμερα.

Κινητοποιήσεις και σε Αγρίνιο, Αργοστόλι, Ζάκυνθο

Σε αντίστοιχες συγκεντρώσεις προχωρούν σήμερα και τα Εργατικά Κέντρα Αγρινίου και Κεφαλονιάς - Ιθάκης.

Συγκεκριμένα, στην Αιτωλοακαρνανία το Εργατικό Κέντρο καλεί στις 11 π.μ. στα γραφεία της ΔΕΗ (οδό Χαριλάου Τρικούπη) στο Αγρίνιο.

Στην Κεφαλονιά, το ΕΚΚ-Ι στις 10 π.μ. στα γραφεία του ΔΕΔΔΗΕ στην παραλία Αργοστολίου.

Στη Ζάκυνθο, το ΕΚΖ καλεί αύριο Παρασκευή στις 10.30 π.μ. στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ.

Τα Εργατικά Κέντρα απαιτούν μεταξύ άλλων άμεση επανασύνδεση του ρεύματος σε όλα τα σπίτια όπου έχει κοπεί, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καμία διακοπή ρεύματος σε εργατικές - λαϊκές οικογένειες, μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50%, κατάργηση όλων των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην Ενέργεια. κατάργηση του ΦΠΑ στην Ενέργεια και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Αύριο στην 6η ΥΠΕ για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα

Με πρώτη μεγάλη κινητοποίηση αύριο Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι στην 6η ΥΠΕ ξεκινά το μπαράζ αγωνιστικών πρωτοβουλιών και δράσεων του Εργατικού Κέντρου Πάτρας από κοινού με τα σωματεία εργαζομένων των υπό απόλυση καθαριστριών σε μια σειρά χώρους δουλειάς, όπως στα Νοσοκομεία και στο Πανεπιστήμιο.

Απόφαση που πάρθηκε μετά την προχτεσινή σύσκεψη, με το Εργατικό Κέντρο να καλεί σε κλιμάκωση της πάλης και με μεγάλο παμπατραϊκό συλλαλητήριο την Τρίτη 15 Μάρτη, απαιτώντας να μη χάσει κανένας εργαζόμενος τη δουλειά του από όσους δουλεύουν μέχρι και σήμερα με τις απαράδεκτες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, καλύπτοντας πάγιες, διαρκείς ανάγκες καθαριότητας σε ΠΓΝΠ Ρίου, ΓΝ «Αγιος Ανδρέας» και Πανεπιστήμιο Πατρών.

Το πρόβλημα αφορά εκατοντάδες καθαρίστριες και τις οικογένειές τους στην πόλη, αφού μέχρι τέλη Μάρτη απειλούνται με απόλυση πάνω από 150 εργαζόμενες στα δύο Νοσοκομεία και μέχρι τέλη Μάη άλλες 90 από το Πανεπιστήμιο.

Μέχρι τις 15/3 θα πραγματοποιηθεί σειρά κινητοποιήσεων, όπως παράσταση διαμαρτυρίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση την Παρασκευή 11/3, ενώ θα συνεχιστούν και μετά τις 15/3 αν δεν δοθεί θετική απάντηση από την κυβέρνηση για παραμονή των εργαζομένων στη δουλειά τους, κάλυψη των κενών σε προσωπικό, τα οποία ακόμα υπάρχουν, και να μην παραχωρηθεί καμία υπηρεσία του Δημοσίου σε ιδιώτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ