Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Αυτόματη» απάτη σε τράπεζες

Εξαρθρώθηκε τριμελής πολυεθνική σπείρα που ήδη, από τα μηχανήματα αυτόματης συναλλαγής των τραπεζών, είχε «σηκώσει» 13.000.000 δραχμές!

Τριμελής πολυεθνική σπείρα, που είχε στόχο τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης των τραπεζών, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής. Μέλη της ήταν ο 40χρονος Πορτογάλος Αλμπέρτο Ρούι Μαρκέζ Φουρτάντο Ντα Λουζ, ο 39χρονος Χιλιανός Πέντρο Εριμπέρτο Εσκομπάρ Ρόχας και μια υπήκοος Ισπανίας. Εκτιμάται ότι οι «αναλήψεις» που έκαναν ξεπερνούν τα 13 εκατομμύρια δραχμές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία οι δράστες τοποθετούσαν στην υποδοχή εισόδου των μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης αυτοσχέδιους μηχανισμούς παγίδευσης καρτών που ήταν κατασκευασμένοι από υλικό ακτινογραφίας. Με αυτόν τον τρόπο καθιστούσαν αδύνατη τη συναλλαγή, αλλά και την επιστροφή της κάρτας του συναλλασσόμενου.

Στη συνέχεια, προσποιούμενοι τους πελάτες, προέτρεπαν το συναλλασσόμενο να πληκτρολογήσει τον προσωπικό αριθμό αναγνώρισης για να του επιστραφεί η κάρτα. Με τον τρόπο αυτό μάθαιναν τον αριθμό αναγνώρισης και όταν ο συναλλασσόμενος αποχωρούσε χωρίς να πάρει την κάρτα του, οι δράστες την «ελευθέρωναν» και τη χρησιμοποιούσαν για να κάνουν αναλήψεις.

Η Ασφάλεια τον τελευταίο μήνα επιτηρούσε καθημερινά πολλές αυτόματες ταμειακές μηχανές και σε συνεργασία με τους υπεύθυνους της Εμποροκάρτας κατόρθωσε προχθές να συλλάβει τους δυο άνδρες, ενώ αναζητείται η γυναίκα. Στα σπίτια και τα αυτοκίνητα των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολλοί αυτοσχέδιοι μηχανισμοί παγίδευσης καρτών αυτόματης ανάληψης χρημάτων και άλλα παρόμοια εξαρτήματα.

Ο Μάρκεζ αναζητείται από τις πορτογαλικές αρχές, όπου έχει «πλούσια» δραστηριότητα που συνίσταται σε απάτες, κλοπές, πλαστογραφίες, υπεξαιρέσεις, παράβαση του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών. Το 1998 είχε συλληφθεί για διακεκριμένες κλοπές, απάτες και πλαστογραφία. Κλείστηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, αποφυλακίστηκε πέρσι και απελάθηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ