Πέμπτη 3 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
Μέρα πανελλαδικής δράσης στα «Market In» σήμερα

Σε συντονισμό αγωνιστικών δράσεων και ανοιχτό κάλεσμα σε όλα τα σωματεία του Εμπορίου σε όσες πόλεις υπάρχουν καταστήματα της «Market In», για στήριξη του αγώνα των συναδέλφων τους στο υποκατάστημα των Ιωαννίνων, καλούν ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Ιωαννίνων και το Σωματείο Εργαζομένων, Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής.

Αφορμή για την πρωτοβουλία είναι η εκδίκαση συμφιλιωτικής διαδικασίας στον ΟΜΕΔ Αθήνας που γίνεται σήμερα. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας προγραμματίζονται παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τα καταστήματα της «Market In» στα Γιάννενα και ενημέρωση των εργαζομένων του κλάδου.

Υπενθυμίζεται ότι 11 εργαζόμενοι της «Market In» στα Γιάννενα δίνουν από το 2017 έναν πολύχρονο αγώνα για το δικαίωμά τους στην εργασία, την καταβολή δεδουλευμένων και ασφαλιστικών εισφορών και ενώ έχουν κερδίσει 5 δικαστικές αποφάσεις, η εργοδοσία προκλητικά αρνείται να τους δεχτεί πίσω στην εργασία. Τα τέσσερα σωματεία σε κοινή τους ανακοίνωση τονίζουν ότι η σημερινή κυβέρνηση προκλητικά αρνήθηκε την πραγματοποίηση τριμερούς συνάντησης πριν ενάμιση χρόνο, ενώ και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε χέρι βοηθείας στην εργοδοσία χτυπώντας με τα ΜΑΤ τους εργαζόμενους και σέρνοντάς τους σε αυτόφωρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ