Παρασκευή 4 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΕΝΙΘ
Να σταματήσει κάθε δίωξη συνδικαλιστών

Την απαράδεκτη ενέργεια του προέδρου του Σωματείου στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, που κατέθεσε μήνυση στη συνδικαλιστική παράταξη της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών» (ΑΣΥ) και πιο συγκεκριμένα στην επικεφαλής της παράταξης στο νοσοκομείο, καταγγέλλει το ΔΣ της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ). Σημειώνεται ότι αφορμή για τη μήνυση (περί «συκοφαντικής δυσφήμισης») αποτέλεσε μια ανακοίνωση - καταγγελία της παράταξης της ΑΣΥ, για τις κινήσεις του προέδρου του σωματείου, ο οποίος φωτογραφήθηκε με μέλη του κόμματος του καταδικασθέντα εγκληματία ναζί Κασιδιάρη, στο όνομα της στήριξης των ανεμβολίαστων εργαζομένων που βρίσκονταν σε αναστολή.

Το ΔΣ της ΕΝΙΘ απαιτεί να αποσυρθεί άμεσα η μήνυση και να σταματήσει κάθε δίωξη και σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η παράταξη της ΑΣΥ κατήγγειλε το γεγονός διότι θεωρεί πως ο αγώνας των υγειονομικών, που παλεύουν για να σώζουν ανθρώπινες ζωές, δεν έχει καμία σχέση με ένα κόμμα που για αρχηγό του έχει έναν εγκληματία ναζί εμπλεκόμενο σε ανθρωποκτονίες, με ένα κόμμα που βλέπει εχθρό τον μετανάστη, τον δημοκρατικό προοδευτικό άνθρωπο, με ένα κόμμα του οποίου οι θέσεις βρίσκονται στον αντίποδα των αναγκών των υγειονομικών».

«Η απάντηση όμως του συγκεκριμένου προέδρου του ΔΣ του ΑΧΕΠΑ, ο οποίος, μάλιστα, ενεργούσε χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση ούτε και σύμφωνη απόφαση του ΔΣ του ΑΧΕΠΑ για μια τέτοια συνάντηση, ήρθε μέσω του εισαγγελέα.

Αυτές οι ενέργειες είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες. Δεν έχουν καμιά σχέση με την πολιτική αντιπαράθεση στο πλαίσιο ενός ΔΣ. Συνιστούν ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και έχουν ως απώτερο σκοπό την τρομοκρατία και τον εκφοβισμό όλων των εργαζομένων», σημειώνεται στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ