Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ
Νέκρωσε το εργοτάξιο

Οι εργαζόμενοι έτοιμοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους

Ο Μέξι Αρντιάν απευθυνόμενος στους συναδέλφους του κατά τη διάρκεια της χθεσινής στάσης εργασίας στο Ολυμπιακό Χωριό
Ο Μέξι Αρντιάν απευθυνόμενος στους συναδέλφους του κατά τη διάρκεια της χθεσινής στάσης εργασίας στο Ολυμπιακό Χωριό
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί η τρίωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στο εργοτάξιο κάτεργο του Ολυμπιακού Χωριού προειδοποιώντας τις κοινοπραξίες και την κυβέρνηση ότι οι αγώνες τους θα κλιμακωθούν αν δε ληφθούν άμεσα μέτρα ασφάλειας και δε βελτιωθούν οι γενικότερες συνθήκες εργασίας. Ηδη, το Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας έχει αποφασίσει την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την επόμενη Πέμπτη 28 Φλεβάρη και, συγκέντρωση στην Αθήνα (10.30 στην πλατεία Κάνιγγος).

Σε μια από κεντρικές πύλες του εργοταξίου ο Γ. Θεοδώρου, γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, απευθυνόμενος προς τους εργαζόμενους που είχαν συγκεντρωθεί, επισήμανε: «Η στάση εργασίας είναι απόλυτα επιτυχημένη και δείχνει ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας όταν αγωνιζόμαστε». Ακόμα, τόνισε, πως ένα από τα κύρια ζητήματα είναι η άμεση λήψη μέτρων ασφάλειας και υγιεινής, ώστε να σταματήσει η κατάσταση κάτεργου που επικρατεί στο έργο. Αναφερόμενος στο υπόμνημα αιτημάτων που έχει γνωστοποιηθεί στις εταιρίες υπογράμμισε ότι «κύριο κριτήριό μας η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Δίνουν χαμηλά μεροκάματα που για να τα βγάλουμε πέρα αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε υπερωρίες. Πρέπει με την καθημερινή πάλη μας να διεκδικήσουμε να ζούμε ανθρώπινα».

Παίρνοντας το λόγο o Μέξι Αρντιάν, μέλος της Επιτροπής Εργαζομένων στη Δ' Εργολαβία, είπε χαρακτηριστικά για την κατάσταση που επικρατεί: «Μας πατάνε και με τα δυο τους τα πόδια. Ερχόμαστε στη δουλιά και σκεφτόμαστε αν θα φύγουμε ζωντανοί. Αν αποφασίσουμε να κλείσουμε το εργοτάξιο μπορούμε. Είμαστε μετανάστες και όχι σκλάβοι. Παλεύουμε για καλύτερες συνθήκες και καλύτερη ζωή. Και θα τα υπερασπίσουμε αυτά τα πράγματα, με αίμα. Κι εμείς και οι Ελληνες εργάτες να πρωτοστατήσουμε και στην απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης έξω από το υπουργείο Εργασίας, για να ακούσουν τη φωνή μας οι υπεύθυνοι».

Κύρια αιτήματα των εργαζομένων είναι η ασφάλιση κάθε ώρας εργασίας και η επικόλληση των «πετσοκομμένων» από τους εργοδότες ενσήμων. Αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, σταμάτημα κάθε εκφοβισμού από τους εργοδότες για ατελείωτες ώρες υπερωρίας και δουλιάς. Δρομολόγηση λεωφορείων από τις κοινοπραξίες, πόσιμο νερό σε όλους τους χώρους του εργοταξίου. Τέλος, αύξηση του μεροκάματου, ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ