Παρασκευή 4 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΝΕΟΙ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ
Καμιά συμμετοχή της χώρας στη σφαγή του ιμπεριαλιστικού πολέμου

Τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο καταδικάζουν νέοι στρατευμένοι με επιστολές τους στο «Alt.gr», εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή τους στην εμπλοκή της χώρας μας.

«Σε αυτούς τους ανταγωνισμούς, δυστυχώς, συμμετέχει ενεργά και η χώρα μας, με ευθύνη τόσο της σημερινής όσο και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, καθώς μπροστά στη δήθεν "γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας" έχουν μετατρέψει ελληνικά εδάφη σε ορμητήρια του NATO και έχουν επιλέξει οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις να συμμετέχουν σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ εντός και εκτός συνόρων, ενισχύοντας με χρήματα, οπλισμό και έμψυχο δυναμικό. Τα συμφέροντα του ελληνικού λαού δεν έχουν καμία σχέση με τα σχέδια της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, της Ρωσίας και των κυβερνήσεων, οι οποίες οδηγούν ολόκληρους λαούς στη σφαγή», αναφέρει ο στρατεύσιμος δίοπος Θανάσης Χρυσανθόπουλος.

Στρατιώτης από το στρατόπεδο «Μηλιδώνη» στο Σουφλί υπογραμμίζει ότι «τα γεγονότα που συμβαίνουν αυτήν τη στιγμή στην Ουκρανία, με την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας, δημιουργούν σε πολλούς φαντάρους και στο μόνιμο προσωπικό ένα αίσθημα ανησυχίας» και προσθέτει ότι «οι φαντάροι από τον Εβρο εκφράζουμε την αγανάκτησή μας καθώς δεν θέλουμε η χώρα μας να μετατρέπεται σε "θύτη" άλλων λαών, αλλά ταυτόχρονα και σε στόχο επικείμενου πολέμου που δεν έχει καμία σχέση με τα συμφέροντα του λαού μας».

Την αντίθεσή του εκφράζει και στρατιώτης από το 32 ΤΥΠ (Στρατόπεδο Γεωργούλα) στη Νέα Ιωνία Βόλου: «Ο λαός της πόλης του Βόλου κινδυνεύει άμεσα από τη λειτουργία των ΝΑΤΟικών εγκαταστάσεων στην περιοχή! Εδώ και τώρα να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ! Να μη στοχοποιηθεί καμία ελληνική περιοχή και ο λαός της εξαιτίας της εμπλοκής τους σε στρατιωτικές αποστολές που ματώνουν άλλους λαούς για τα συμφέροντα λίγων και ισχυρών! Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας! Να μη σταλεί κανένας στρατιώτης, κανένας ένστολος σε αποστολές εκτός συνόρων. Να επιστρέψει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκεται σε αποστολές εκτός συνόρων».

Φαντάροι, επίσης, από την ΕΛΔΥΚ σημειώνουν: «Δεν υπάρχει καλός και κακός ιμπεριαλιστής! Πρέπει από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα να εκφραστεί η καταδίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου, να μη μείνει έτσι, δεν θα γίνουμε κρέας στη μηχανή τους. Είναι προκλητική η στάση της κυβέρνησης της ΝΔ με δηλώσεις που ως ΝΑΤΟικότερη όλων υποστηρίζει την ακόμα μεγαλύτερη όξυνση της κατάστασης.

Οι λαοί στον πόλεμο, στις χώρες είτε των ηττημένων είτε των νικητών, καταλήγουν με νεκρούς, τραυματισμένους, με φτώχεια και καταστροφές. Νικητής μπορεί να είναι μόνο ο λαός που θα αποφασίσει να δώσει οριστικό τέλος σε όλα αυτά, θα αποφασίσει να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, θα απεμπλακεί από τις λυκοσυμμαχίες.

Για αυτό και οι φαντάροι βροντοφωνάζουμε:

  • Καμία συμμετοχή και διευκόλυνση της χώρας μας στον πόλεμο και τους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.
  • Εξω το ΝΑΤΟ και η ΕΕ από τη χώρα μας.
  • Να κλείσουν τώρα όλες οι βάσεις του θανάτου.
  • Ούτε ένας στρατιωτικός να μη βγει έξω από τα σύνορα της χώρας».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ