Παρασκευή 4 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
TO KKΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ «RUSSIA TODAY» ΚΑΙ «SPUTNIK»
Απαράδεκτη ενέργεια που ανοίγει επικίνδυνους δρόμους

Σε σχόλιό του, για τη διακοπή μετάδοσης ειδήσεων στην Ελλάδα από τα δίκτυα «Russia Today» και «Sputnik», το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Η διακοπή μετάδοσης ειδήσεων στην Ελλάδα από τα ειδησεογραφικά δίκτυα "Russia Today" και "Sputnik", μέσα και από το "μπλοκάρισμα" των αντίστοιχων ιστοσελίδων, είναι ενέργεια απαράδεκτη και επικίνδυνη, ενώ τροφοδοτεί απειλές σε βάρος δημοσιογράφων και εργαζομένων σε αυτά τα Μέσα. Αυτή η ενέργεια δεν στρέφεται πραγματικά κατά της απαράδεκτης ρωσικής εισβολής, αλλά είναι ενταγμένη στην προσπάθεια επικράτησης της προπαγάνδας και των fake news, που εκπορεύονται μονομερώς από την "ευρωατλαντική" πλευρά και αξιοποιούνται από την κυβέρνηση, για να δικαιολογηθεί η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Είναι άλλο πράγμα η κριτική στις ειδήσεις ή πληροφορίες που μεταδίδουν όλα τα Μέσα (και τα παραπάνω) κι άλλο ο απαράδεκτος αποκλεισμός Μέσων και δημοσιογράφων, ανάλογα με το αν είναι ή όχι αρεστό το περιεχόμενο όσων μεταδίδουν.

Η κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη για αυτήν την πρακτική, που ανοίγει επικίνδυνους δρόμους και γι' αυτό πρέπει εδώ και τώρα να σταματήσει».

Θυμίζουμε πως στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της αντιπαράθεσης με τη Ρωσία, η ΕΕ αποφάσισε να απαγορεύσει τη μετάδοση του περιεχομένου του ρωσικού τηλεοπτικού δικτύου «Russia Today» και του ειδησεογραφικού πρακτορείου «Sputnik» στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Την απόφαση είχε ανακοινώσει την Κυριακή η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, και την Τετάρτη (2/3) δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η ΕΕ θα αναστείλει επειγόντως τις ραδιοτηλεοπτικές δραστηριότητες του Sputnik και του RT/Russia Today στην ΕΕ ή που κατευθύνονται προς την ΕΕ, μέχρι η επιθετικότητα στην Ουκρανία να τερματιστεί και μέχρι η Ρωσική Ομοσπονδία και τα μέσα που σχετίζονται με αυτήν να σταματήσουν ενέργειες παραπληροφόρησης και χειραγώγησης πληροφοριών κατά της ΕΕ και των κρατών - μελών της». Με τη σειρά του και ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης «Twitter» μπλόκαρε τους λογαριασμούς των ρωσικών μέσων ενημέρωσης RT και «Sputnik».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ