Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ»
Πρωτοβουλίες για αναβάθμιση της πόλης

Να στηρίξει το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ/ΤΚΜ) τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να πάρει η Δημοτική Παράταξη «Θεσσαλονίκη - Αντεπίθεση Τώρα» για την αναβάθμιση περιοχών της Θεσσαλονίκης, ζήτησε ο επικεφαλής της Αγάπιος Σαχίνης, κατά τη διάρκεια χθεσινής επίσκεψής του στο ΤΕΕ/ΤΚΜ.

Στη συνάντηση της αντιπροσωπείας της παράταξης με τη διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου ανταλλάχτηκαν σκέψεις και απόψεις για το πώς θα ανοίξουν δρόμοι - με τη συνεργασία όλων των φορέων - για τη λύση των προβλημάτων της πόλης. Ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Γ. Αικατερινάρης, αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του Τεχνικού Επιμελητηρίου και ιδιαίτερα την παρέμβασή του στην παρακολούθηση των μεγάλων έργων, την εξέλιξη, την πορεία χρηματοδότησής τους, το ερευνητικό πρόγραμμα σε όμορες χώρες σε σχέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ελληνικές τεχνικές εταιρίες, καθώς και τη συνεργασία με σκοπό την ανταλλαγή τεχνογνωσίας με αυτές τις χώρες. Στάθηκε ιδιαίτερα στις απόψεις του ΤΕΕ/ΤΚΜ στα ζητήματα του κυκλοφοριακού προβλήματος της πόλης, καθώς και στην αντισεισμική προστασία.

Ο Αγ. Σαχίνης επισήμανε τις καθυστερήσεις στα μεγάλα έργα της πόλης, όπως οι ανισόπεδοι κόμβοι στην περιφερειακή οδό, η δυτική είσοδος της πόλης, τα προβλήματα με το μετρό, καθώς και μια σειρά άλλα. Οπως ανακοίνωσε, οι πρωτοβουλίες της παράταξης για την αναβάθμιση της ζωής στην πόλη, περιλαμβάνουν σκέψεις και δράσεις για την καλύτερη αξιοποίηση και διαχείριση υπαίθριων χώρων, όπως της Αλάνας της Τούμπας, της πλατείας Μουσχουντή και πλατείας ΧΑΝΘ, καθώς και των θερινών κινηματογράφων της θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ