Παρασκευή 4 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ
Ανατροπή δεδομένων και αποβολή από τους Χειμερινούς Παρα-Ολυμπιακούς

Ανατροπή δεδομένων υπήρξε στην υπόθεση της συμμετοχής των αποστολών της Ρωσίας και της Λευκορωσίας στους Χειμερινούς Παρα-Ολυμπιακούς Αγώνες που αρχίζουν σήμερα Παρασκευή στο Πεκίνο. Τελικά οι αποστολές των δύο χωρών αποβάλλονται εντελώς από τους Αγώνες, με νεότερη απόφαση της Διεθνούς Παρα-Ολυμπιακής Επιτροπής (ΙPC), στο πλαίσιο των κυρώσεων μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται πως αρχικά, με σχετική απόφασή της την Τετάρτη, η IPC είχε ανακοινώσει ότι επέτρεπε τη συμμετοχή των αθλητών από Ρωσία και Λευκορωσία στους Αγώνες, αλλά υπό καθεστώς «ουδετερότητας» (χωρίς τη σημαία των χωρών τους, χωρίς ανάκρουση των εθνικών ύμνων τους και χωρίς να αναγράφονται στον συγκεντρωτικό πίνακα μεταλλίων). Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση αυτή είχε ικανοποιήσει και τους Κινέζους διοργανωτές, που συναινούσαν υπέρ της συμμετοχής των δύο χωρών. Ωστόσο το τελευταίο 48ωρο σημειώθηκαν αντιδράσεις από άλλες χώρες.

Χτες αξιωματούχοι της IPC ανέφεραν ότι αιτία για την αλλαγή στην αρχική απόφαση της Επιτροπής ήταν πλήθος απειλών από τις αποστολές των υπόλοιπων χωρών ότι δεν επρόκειτο να αγωνιστούν μαζί με τους Ρώσους αθλητές και για μποϊκοτάζ στο πρόγραμμα των Αγώνων. Επικαλέστηκαν επίσης φόβους για τεταμένη κατάσταση και κίνδυνο για τυχόν έκτροπα εντός του Ολυμπιακού Χωριού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ