Παρασκευή 22 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Πρόσκληση για αγωνιστική συμπόρευση

Ο χαιρετισμός του Γ. Σταυρόπουλου στη συνέλευση των συμβασιούχων γιατρών του ΙΚΑ

Στη γενική συνέλευση των συμβασιούχων γιατρών του ΙΚΑ βρέθηκε χτες και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα τους ο Γ. Σταυρόπουλος, μέλος της Γραμματείας του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ).

«Ο χώρος της υγείας, αλλά και του ΙΚΑ έχει τεράστιο ενδιαφέρον για τη μεγάλη ιδιωτική πρωτοβουλία, τα μονοπώλια που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας και της ιδιωτικής ασφάλισης επισήμανε ο Γ. Σταυρόπουλος. Η κυβέρνηση με την πολιτική της είναι υπεύθυνη για τα χάλια του δημόσιου συστήματος υγείας και τις ανεπάρκειες του ΙΚΑ, έτσι ώστε να "κάνει πάσα" στη μεγάλη ιδιωτική πρωτοβουλία, γιατί είναι τεράστιος ο χορός των δισεκατομμυρίων. Ηδη στο ΙΚΑ έχει δώσει σε εταιρίες του Κόκκαλη τη μηχανοργάνωση, τώρα στο όνομα του ελέγχου της συνταγογράφησης πάει να φακελώσει κυριολεκτικά τους ασφαλισμένους, ακόμα δηλαδή και σε αυστηρά προσωπικά δεδομένα "να τα παίζουν" ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες».

«Το ΠΑΜΕ, συνέχισε ο Γ. Σταυρόπουλος, κατήγγειλε αυτή τη λογική. Θέλουμε ένα δημόσιο σύστημα Υγείας, μια ΠΦΥ που θα είναι πραγματική με υποδομές και με το κατάλληλο ιατρικό προσωπικό και όχι μόνο. Και αυτό το προσωπικό, αυτές οι υποδομές οι πρωτοβάθμιες να είναι συνδεδεμένες με όλη την υπόλοιπη δομή των υπηρεσιών Υγείας. Αλλο ζήτημα, οι εργασιακές σχέσεις των γιατρών, είναι απαράδεκτο το νομοθετικό χουντικό πλαίσιο που υπάρχει. Πρέπει επιτέλους να αποκτήσουν πλήρη, αποκλειστική, κατά τη γνώμη μας, απασχόληση, με ικανοποιητικές αμοιβές που να επαρκούν έτσι ώστε έξω από τη λογική της επιχειρηματικής δράσης, που είμαστε αντίθετοι, τη λογική του κέρδους, ο επιστήμονας να επιτελεί το ρόλο του τον επιστημονικό, τον ιατρικό».

Και ο Γ. Σταυρόπουλος κατέληξε: «Καταγγέλλουμε τις επίσημες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ που κάνουν "πλακάκια" με τα σχέδια που προωθεί τόσο η διοίκηση του ΙΚΑ όσο και ο υπουργός Υγείας, Αλ. Παπαδόπουλος. Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, μαζί με τη βάση των γιατρών, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και το δημόσιο σύστημα υγείας, πρέπει να υπάρξουν συσπειρώσεις και μέτωπα που θα ξεπερνούν τα εμπόδια που βάζουν οι λεγόμενες επίσημες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Πρέπει να μετακινηθεί η κυβέρνηση από την απαράδεκτη αντιλαϊκή, αντιασφαλιστική, ανθυγιεινή λογική της. Δε θα το κάνει γιατί το θέλει, θα το κάνει μόνο αν μπορούμε να τους αναγκάσουμε. Προς αυτή την κατεύθυνση το ΠΑΜΕ, κάλεσε και τις ηγεσίες των σωματείων του χώρου να συντονίσουν τον αγώνα τους με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλαίσιο αναντίστοιχο των αναγκών γιατρών και ασφαλισμένων (2012-01-04 00:00:00.0)
Για ποια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας μιλάει η κυβέρνηση; (2011-02-13 00:00:00.0)
Αναβρασμός για το «ξεπούλημα» (2003-10-30 00:00:00.0)
Το «φιλέτο» στο κεφάλαιο (2003-10-24 00:00:00.0)
Απαίτηση κοινής δράσης με εργαζόμενους και ασφαλισμένους (2003-10-21 00:00:00.0)
«Το νομοσχέδιο δε θα περάσει» (2001-06-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ