Τετάρτη 9 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ
Οι επικίνδυνοι ιδιωτικοποιημένοι δρόμοι ξανά στο προσκήνιο

Καραμπόλα 50 οχημάτων σε ομίχλη με πολλούς τραυματίες

Από την καραμπόλα στην Εγνατία
Από την καραμπόλα στην Εγνατία
Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα στη μεγάλη καραμπόλα, περίπου 50 οχημάτων, με 13 τραυματίες, που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην Εγνατία Οδό, στο ρεύμα από Βέροια προς Κοζάνη, εξαιτίας της πυκνής ομίχλης και των ελλιπών μέτρων προστασίας.

Οι οδηγοί καταγγέλλουν πως η «Εγνατία Οδός» δεν πήρε μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση χιλιάδων ανθρώπων, ιδιαίτερα μέσα στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, όπου η κίνηση είναι πάρα πολύ μεγάλη. Συγκεκριμένα, δεν είχε εκδοθεί έγκαιρα ανακοίνωση για την πυκνή ομίχλη που κάλυψε μέρος της διαδρομής, πέρα από μια σήμανση που υπήρχε γι' αυτό «προσοχή ομίχλη», ενώ δεν ήταν σε λειτουργία ούτε λαμπτήρες ομίχλης στον αυτοκινητόδρομο. Επιπλέον, δεν υπάρχουν σημεία διαφυγής, αφού χρειάστηκε η συνδρομή της Τροχαίας για να απεμπλακούν οι υπόλοιποι οδηγοί από το σημείο της σύγκρουσης. Ακόμα και μετά τη σύγκρουση, τη σήμανση ανέλαβαν εργαζόμενοι με κόκκινες σημαίες, οι οποίες είναι αδύνατο να φανούν λόγω της ομίχλης.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «η Εγνατία Οδός, ένα έργο που κόστισε δισεκατομμύρια στον ελληνικό λαό, το οποίο συνεχίζει να πληρώνει μέσα από 14 σταθμούς διοδίων, λειτουργεί με τη λογική κόστους - οφέλους, βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων οδηγών που τη διασχίζουν καθημερινά. Παρά το ότι έχουν σημειωθεί δεκάδες θανατηφόρα ατυχήματα, δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες επεμβάσεις στον αυτοκινητόδρομο, με βάση το ότι είναι κοστοβόρες». Απαιτεί να προχωρήσουν άμεσα η μελέτη και η υλοποίηση μέτρων ασφάλειας (ηλεκτρονικές φωτεινές σημάνσεις, διάνοιξη διόδων διαφυγής, κινητές μονάδες Υγείας κ.λπ.) με ευθύνη της αναδόχου εταιρείας.

Η ΤΕ Ημαθίας του ΚΚΕ

Τις τεράστιες πολιτικές ευθύνες της σημερινής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, που έχουν παραδώσει κρίσιμες υποδομές της χώρας, όπως οι οδικοί άξονες, στα επιχειρηματικά συμφέροντα, αναδεικνύει η ΤΕ Ημαθίας του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή της αναδεικνύει: «Λίγο καιρό μετά τον αποκλεισμό χιλιάδων οδηγών στο χιόνι στην Αττική Οδό, επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά πόσο επικίνδυνο είναι για τον λαό μας το ότι οι δρόμοι της χώρας λειτουργούν ως πεδίο κερδοφορίας για μεγάλες επιχειρήσεις, τους εργολάβους, την ίδια στιγμή που πληρώνονται από τον λαό για να κερδίζουν τα μονοπώλια στον κλάδο των κατασκευών και αλλού».

Επίσης, ότι «οι όποιες κατασκευές και μετατροπές γίνονται στο οδικό δίκτυο της Ελλάδας δεν αφορούν τις λαϊκές ανάγκες αλλά τις ανάγκες των επιχειρηματιών του Τουρισμού, των Μεταφορών, της Ενέργειας, με τα σπασμένα να πληρώνονται ακόμη και με θανατηφόρα τροχαία». Καλεί τον λαό με τον αγώνα του να διεκδικήσει ασφαλείς και δωρεάν οδικές μεταφορές.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πανηγυρίζει για την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας (2021-08-27 00:00:00.0)
Δίκτυο χαρατσώματος του λαού οι σταθμοί διοδίων της Εγνατίας Οδού (2021-05-20 00:00:00.0)
Η ιδιωτικοποίηση θα φέρει τριπλασιασμό των διοδίων (2011-12-23 00:00:00.0)
Ερχονται νέες αυξήσεις και στην Αττική Οδό (2010-05-19 00:00:00.0)
Γαλαντόμος ο υπουργός (2006-09-07 00:00:00.0)
Εγκριση πιστώσεων για μελέτες οδικών έργων (2000-08-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ