Τετάρτη 9 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνελήφθη ο ακροδεξιός δολοφόνος της οικογένειας στην Ανδραβίδα

Ενας 60χρονος ομολόγησε μετά τη σύλληψή του στυγερή δολοφονία στην Ανδραβίδα Ηλείας στις 2 Μάρτη, όπου σκότωσε ένα ζευγάρι αλβανικής καταγωγής και τα δύο μικρά παιδιά τους (1,5 και 2,5 ετών αντίστοιχα). Ο δράστης πήρε προθεσμία για να απολογηθεί. Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και παράβαση του νόμου για τα όπλα, και είναι γνωστός στην περιοχή για τον βίαιο χαρακτήρα του, τις ανοιχτά ρατσιστικές του απόψεις και τις σχέσεις του με τον ακροδεξιό χώρο.

Ο εν λόγω εγκληματίας, με τη χρήση πυροβόλου όπλου σύμφωνα με την αστυνομία, χρησιμοποιώντας για σιγαστήρα μαξιλάρι ξεπάστρεψε την οικογένεια βιοπαλαιστών - τον 32χρονο πατέρα και την 37χρονη σύζυγό του, που νοίκιαζαν το σπίτι στο οποίο ήταν ιδιοκτήτης - και έπνιξε τα δύο παιδιά. Στη συνέχεια μετέφερε τις σορούς των δύο ενήλικων θυμάτων και τις τοποθέτησε σε τρέιλερ που ήταν σταθμευμένο σε αποθήκη του η οποία εφάπτεται στην κατοικία, με σκοπό να τους μεταφέρει, να καθαρίσει το σπίτι και να κρύψει το έγκλημα. Τα σχέδιά του χάλασε ο 12χρονος γιος της άτυχης μητέρας (από άλλο πατέρα), που όταν επέστρεψε στο σπίτι το βράδυ εντόπισε τη σορό του μικρού του αδελφού 1,5 ετών και το σπίτι μέσα στα αίματα, και βγήκε στον δρόμο ζητώντας βοήθεια.

Ο δράστης αιφνιδιάστηκε και διέφυγε πεζός προς το σπίτι του, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, επιβιβάστηκε σε ιδιωτικής χρήσης φορτηγό αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε προς την Πάτρα.

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη να οδηγεί το όχημά του στο Μιντιλόγλι Πατρών, τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν. Σύμφωνα με τις αρχές, ο δράστης υπό το βάρος των αποδεικτικών στοιχείων της προανάκρισης ομολόγησε ότι διέπραξε τους φόνους και υπέδειξε σημείο πολυκατοικίας στην Πάτρα όπου είχε κρύψει το όπλο του εγκλήματος. Μετά από βαλλιστική και εργαστηριακή εξέταση, που διενεργήθηκε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, το πιστόλι που βρέθηκε ταυτοποιήθηκε ως το πυροβόλο όπλο με το οποίο ο δράστης διέπραξε τους φόνους των γονιών.

Οσον αφορά τους φόνους των δύο παιδιών, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, υποστράτηγος Απόστολος Μαρτζάκλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου είπε ότι «ο 60χρονος δεν τους έχει ομολογήσει» και ότι «κατά τη διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας αναφέρθηκε στην παρουσία των δύο βρεφών στο σπίτι, λέγοντας στη συνέχεια ότι δεν θέλει να θυμηθεί τι έγινε ακριβώς. το μόνο που είπε στους αστυνομικούς ήταν ότι "δεν έχει συγχώρεση γι' αυτό"». Επίσης εμφανίζεται να δηλώνει ότι το κίνητρο των δολοφονιών δεν ήταν οικονομικές διαφορές με το ζευγάρι των ενοικιαστών, που δυσκολεύονταν να του καταβάλλουν τα ενοίκια, αλλά ότι «υπήρχε πιο σοβαρός λόγος».

Μαρτυρίες για τον δράστη από το περιβάλλον των δύο πρώην συζύγων του, με τις οποίες απέκτησε δύο παιδιά, είχαν αναφέρει ιδιαίτερα την κακοποιητική συμπεριφορά του, που τις οδήγησαν να πάρουν διαζύγιο και να φύγουν με τα παιδιά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ