Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΚΑ
Παραμένουν τα ερωτηματικά

Στο δημοσίευμά μας με τίτλο «Ερωτηματικά για επιλογή του ΙΚΑ», το οποίο αφορούσε την ενοικίαση από το ΙΚΑ κτιρίου στον Πύργο για την εγκατάσταση ακτινολογικής μονάδας, με αρκετά υψηλότερο ενοίκιο, από άλλο κτίριο που προσφερόταν και το οποίο πληρούσε τις προδιαγραφές, αναφέρεται επιστολή της διοίκησης του Ιδρύματος.

Στην επιστολή επιβεβαιώνονται τα όσα αναγράφονταν στο δημοσίευμα, ότι δηλαδή πραγματικά επιλέχθηκε, από τον γενικό διευθυντή οικονομοτεχνικών υπηρεσιών του ΙΚΑ, η ενοικίαση κτιρίου ιδιοκτησίας Παναγιώτη και Παντελή Χαραλαμπίδη, με μηνιαίο μίσθωμα 700.000 δρχ. Επίσης επιβεβαιώνεται πως η επιτροπή που διενήργησε το διαγωνισμό για την εκμίσθωση κτιρίου, όπως και η Τοπική Διοικητική Επιτροπή του υποκαταστήματος Πύργου, είχαν προτείνει την ενοικίαση άλλου κτιρίου, ιδιοκτησίας της εταιρίας «ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΕ», με μηνιαίο μίσθωμα 450.000 δρχ. Οι επιτροπές είχαν κρίνει πως το δεύτερο κτίριο, με το χαμηλότερο ενοίκιο, πληρούσε τις απαραίτητες προδιαγραφές για τη λειτουργία ακτινολογικής μονάδας, όπως είχαν τεθεί στο διαγωνισμό, μετά μάλιστα από επιτόπιο έλεγχο.

Οπως σημειώνεται στην επιστολή, η αλλαγή της απόφασης από τον γενικό διευθυντή έγινε με «γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και το συμφέρον του ΙΚΑ»... Ειδικότερα αναφέρεται πως κριτήρια γι' αυτή την επιλογή ήταν ότι το οίκημα των Χαραλαμπίδη βρίσκεται στο ίδιο κτίριο με αυτό του υποκαταστήματος ΙΚΑ Πύργου, ότι είναι ισόγειο και εξυπηρετεί καλύτερα τους ασφαλισμένους και ότι «είναι λειτουργικότερο από αρχιτεκτονικής πλευράς για να διαρρυθμιστεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές εγκατάστασης ακτινοδιαγνωστικών μηχανημάτων»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ