Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΒΙΟΜΑΓΝ
Ετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις

Μετά την κυβερνητική εξαπάτηση, αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα τους

Σε νέες κινητοποιήσεις από την Πέμπτη προχωρούν οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΑΓΝ (πρώην Σκαλιστήρη), με χτεσινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου, ενώ σήμερα θα γίνει συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Ε. Βενιζέλου, με τον πρόεδρο του σωματείου, τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Χαλκίδας, τους δημάρχους και βουλευτές της περιοχής.

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, καθώς οι υποσχέσεις που έδωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ε. Βενιζέλος, για να σταματήσουν οι τελευταίες κινητοποιήσεις, δεν ήταν τίποτα άλλο από εξαπάτηση! Ο υπουργός είχε υποσχεθεί στους εργαζόμενους, μετά από το διήμερο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, ότι θα «παγώσει» κατά ένα μήνα η διαδικασία πτώχευσης που κήρυξε ο ιδιοκτήτης Κ. Βαρβούτης και ότι θα καταβληθούν από τον ΟΑΕΔ μέχρι την περασμένη Παρασκευή 300.000 δραχμές, έναντι των δεδουλευμένων τους, καθώς και άλλες 300.000 δραχμές από την Τράπεζα Πίστεως.

Η κυβέρνηση, όμως, εξαπάτησε συνειδητά τους εργαζόμενους, αφού απόφασή της είναι να κλείσει η επιχείρηση και η διαδικασία της πτώχευσης προχωράει, καθώς, χτες, ο σύνδικος πτώχευσης έβαλε «λουκέτο» στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης στην Αθήνα. Ταυτόχρονα, δεν έχουν ακόμα δοθεί χρήματα στους εργαζόμενους.

Στην προσπάθεια της κυβέρνησης να κλείσει οριστικά την επιχείρηση συμβάλλουν σημαντικά όλο αυτό τον καιρό οι φιλοκυβερνητικοί δήμαρχοι και βουλευτές της περιοχής, καθώς και ο βουλευτής του ΣΥΝ Ε. Αποστόλου (ο οποίος αντέδρασε στη μορφή των κινητοποιήσεων), προσπαθώντας να περιορίσουν το αγωνιστικό πνεύμα των εργαζομένων και να τους πείσουν να δεχτούν το κλείσιμο της επιχείρησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ