Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Φτηνό άλλοθι τα περί νιτρορύπανσης

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Τη στιγμή που η κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου Γεωργίας, επιχειρεί να εμφανίσει τις δήθεν «οικολογικές ευαισθησίες» της, οι ίδιες της οι πράξεις αποδεικνύουν πως «καρφί δεν της καίγεται» για την... περιβόητη νιτρορύπανση, την οποία χρησιμοποίησε ως «άλλοθι» για την επαίσχυντη απόφαση μείωσης της βαμβακοκαλλιέργειας κατά 700.000 στρέμματα.

Συγκεκριμένα, παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις, η Αγροτική Τράπεζα ακόμα δεν έχει καταβάλει στους αγρότες του Νομού Τρικάλων και άλλων περιοχών, την επιδότηση που δικαιούνται από τη συμμετοχή τους στα προγράμματα μείωσης της νιτρολίπανσης - τα οποία σύμφωνα με την κυβέρνηση θα βοηθούσαν στη μείωση της νιτρορύπανσης του περιβάλλοντος - της περσινής καλλιεργητικής περιόδου.

Το θέμα αυτό έφεραν στη Βουλή με Ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ ΑχιλλέαςΚανταρτζής και ΒαγγέληςΜπούτας, επισημαίνοντας πως η αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην καταβολή της επιδότησης έχει δημιουργήσει τεράστια οικονομικά προβλήματα στους δικαιούχους παραγωγούς.

Οι βουλευτές του Κόμματος ρωτούν τον υπουργό Γεωργίας τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση για την άμεση εξόφληση των δικαιούχων αγροτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ