Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χαρίζουν ακόμα και τα απόβλητα των νοσοκομείων

Ακόμα και τον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων των δημόσιων νοσοκομείων ξεπουλάει η κυβέρνηση στον ιδιωτικό τομέα. Μέσω του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (ΟΔΔΥ) από τις αρχές του χρόνου και μετά από συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας, ανέθεσε με μειοδοτικό διαγωνισμό σε ιδιωτική εταιρία τη συλλογή και επεξεργασία των υγρών αποβλήτων των ακτινολογικών εργαστηρίων όλης της χώρας.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει η εγκατάσταση των απαργυρωτών σε 34 νοσοκομεία και σε ένα Κέντρο Υγείας. Οπως δήλωσαν χτες οι εκπρόσωποι του ΟΔΔΥ, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στο «Ωνάσειο» με αφορμή τη σύνδεση των απαργυρωτών του στο ενιαίο σύστημα συλλογής, με τη διαδικασία αυτή θα συνδεθούν όλα τα νοσοκομεία της χώρας και το ΙΚΑ. Ο ΟΔΔΥ διατηρεί την εποπτεία της διαδικασίας και τη διάθεση του αργύρου στην αγορά, ο εργολάβος που ανέλαβε το έργο θα εισπράττει το 29% της αξίας του καθαρού αργύρου και το 45% θα επιστρέφει στα νοσοκομεία. Το υπόλοιπο ποσό θα πηγαίνει στον ΟΔΔΥ για την κάλυψη των λειτουργικών του εξόδων.

Με τη διαδικασία αυτή αναμένεται η συλλογή ετησίως 300 τόνων υγρών αποβλήτων. Μέχρι σήμερα 200 τόνοι περίπου κατέληγαν στο αποχετευτικό σύστημα, αφού μόνο 75-100 τόνοι συλλέγονταν από τα νοσοκομεία που είχαν τις αναγκαίες τεχνικές εγκαταστάσεις. Από το υλικό αυτό η περιεκτικότητα σε άργυρο υπολογίζεται σε 2-4 τοις χιλίοις. Το δρόμο μάλιστα της ιδιωτικοποίησης, όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι του ΟΔΔΥ, θα πάρουν σύντομα και τα φιλμς των εργαστηρίων και τα λάστιχα των παλιών στρατιωτικών αυτοκινήτων. Το υλικό μάλιστα που θα προκύψει από τα λάστιχα θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη γηπέδων με χλοοτάπητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ