Σάββατο 23 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΑΚΤΩΝ ΕΟΤ
Κινητοποιήσεις για την παραλία του Σαρωνικού

Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις της η Συντονιστική Επιτροπή για τη Διάσωση της παραλίας του Σαρωνικού κατά του ξεπουλήματος των ακτών της Αττικής από την κυβέρνηση σε επιχειρηματικούς ομίλους. Την ερχόμενη Δευτέρα 25 του Φλεβάρη, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Γλυφάδας για την παραχώρηση πέντε ακτών του ΕΟΤ. Οπως καταγγέλλει σε σχετική ανακοίνωσή της η Επιτροπή, «οι ακτές της Βούλας παραδίδονται σε επιχειρηματικό σχήμα με επικεφαλής το πρώην μέλος του ΔΣ του ΕΟΤ και πρόεδρο της οικολογικής οργάνωσης Γκρίνπις Γιώργο Βερνίκο για μόλις...34 εκατομμύρια δρχ. τον πρώτο χρόνο η Α' Ακτή της Βούλας και 80 εκατ. δρχ. η Β' Ακτή της Βούλας».

Η Επιτροπή αναφέρει ακόμα ότι «ανάδοχος των δύο ακτών του ΕΟΤ Βούλας ανακηρύχτηκε το επιχειρηματικό σχήμα Βερνίκος κότερα, στο οποίο μετέχουν επτά εταιρίες, εκ των οποίων οι δύο κατέχουν ραδιοφωνικούς σταθμούς (Κωστόπουλος, Λυμπέρης) και η τρίτη μετοχές τηλεοπτικού σταθμού (Φρέρης)». Από τις συμβάσεις που είναι αρκετά ασαφείς, τονίζει η Συντονιστική, στις ακτές προβλέπεται να γίνουν: εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, αναψυκτήρια, εμπορία ειδών πλαζ, καταστήματα Ιντερνετ (ή μήπως ηλεκτρονικού τζόγου;), μίνι μάρκετ, χώροι μασάζ, αρωματοθεραπείας, εναλλακτικής γυμναστικής κ.ά. Ακόμα, η τεχνική προσφορά των κοινοπραξιών προβλέπει ηχοπετάσματα, γιγαντοοθόνες, λυόμενα μπαρ και παιχνίδια που θα κατασκευαστούν σε έκταση 6.762 τ.μ. στην Α' Ακτή και 4.006 τ.μ. στη Β' Ακτή.

Τέλος, η Επιτροπή δηλώνει αποφασισμένη να καταθέσει καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Ενωση, να ακυρώσει τις παράνομες συμβάσεις στα αρμόδια δικαστήρια και να μην επιτρέψει να υλοποιηθούν τα βάρβαρα σχέδια της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ