Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δεύτερη ψηφιακή πλατφόρμα από ΟΤΕ, ΕΡΤ και AΛΦΑ

Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις οι εταιρίες ΟΤΕ, ΕΡΤ και ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΛΦΑ (ALPHA), κατέληξαν σε συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της ψηφιακής τηλεόρασης και των αμφίδρομων υπηρεσιών. Η συμφωνία προβλέπει την ίδρυση δύο εταιριών. Στην πρώτη, που ιδρύεται μέσω της σχετικής θυγατρικής της ΕΡΤ, όπως προβλέπει ο νόμος 2644/98, οι τρεις εταιρίες θα συμμετέχουν ισότιμα και θα παρέχονται ψηφιακές ραδιοτηλεοπτικές συνδρομητικές υπηρεσίες. Στη δεύτερη εταιρία, η οποία θα παρέχει την τεχνική υποδομή ψηφιακής μετάδοσης των συνδρομητικών αμφίδρομων υπηρεσιών, ο ΟΤΕ θα κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΤΕ, πέραν των αρχικών μετόχων στην εταιρία θα συμμετάσχουν και άλλες επιχειρήσεις με συναφείς δραστηριότητες, ενώ εντός των ημερών και σε περίπτωση συμφωνίας θα συμμετάσχει και ο ΑΝΤΕΝΝΑ ως ο τέταρτος κύριος μέτοχος. Η εταιρία αναμένεται να αρχίσει την εμπορική της λειτουργία τον προσεχή Σεπτέμβρη, αλλά ήδη προετοιμάζεται η δοκιμαστική λειτουργία της νέας ψηφιακής πλατφόρμας που ήδη εκπέμπει μέσω του δορυφορικού συστήματος «Hotbird».

Σημειώνεται ότι η συμφωνία μεταξύ ΟΤΕ, ΕΡΤ και ALPHA σηματοδοτεί την είσοδο στην αγορά των ψηφιακών ραδιοτηλεοπτικών υπηρεσιών της δεύτερης εταιρίας, αφού ήδη από τον προηγούμενο χρόνο η εταιρία NOVA, έχει θέσει σε λειτουργία το δικό της «μπουκέτο» αποκτώντας ήδη μερικές χιλιάδες συνδρομητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ