Τρίτη 22 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δικαιώνεται ξανά η οικογένεια του αδικοχαμένου Μάριου

Δεύτερη απόφαση πάρθηκε κόντρα στις αιτιάσεις του Δημοσίου και την άρνηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους να λήξει συμβιβαστικά την υπόθεση αποζημίωσης της οικογένειας του 11χρονου Μάριου Σουλούκου από το Μενίδι, ο οποίος έχασε τη ζωή του από αδέσποτη σφαίρα ενώ βρισκόταν στο προαύλιο του σχολείου του στις 8/6/2017, όπου ήταν δασκάλα και η μητέρα του.

Ειδικότερα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο απέρριψε ομόφωνα την έφεση του ελληνικού Δημοσίου και διατήρησε την αρχική αποζημίωση των 490.000 ευρώ για την οικογένεια του Μάριου. Το δικαστήριο επιρρίπτει ξεκάθαρα ευθύνες στο Δημόσιο (αστυνομία) για το γεγονός ότι δεν είχε λάβει τα απαραίτητα αστυνομικά μέτρα σε μια περιοχή που μαστίζεται από την εγκληματικότητα και τους αδέσποτους πυροβολισμούς. Η απόφαση επιδόθηκε στο Ελληνικό Δημόσιο στα τέλη Φλεβάρη και το ΝΣΚ έχει πλέον 60 μέρες (μέχρι τέλη Απρίλη) για να ασκήσει αναίρεση ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αποτελεί τον τελευταίο βαθμό δικαιοδοσίας.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή το πρωί της Κυριακής η μητέρα του Μάριου, Διονυσία Σουλούκου, επεσήμανε ότι «το Διοικητικό Εφετείο μας δικαίωσε, αναγνώρισε την ευθύνη του Δημοσίου και την εγκατάλειψη του δήμου μας. Το ελληνικό Δημόσιο δείχνει το πιο σκληρό του πρόσωπο σε εμάς. Βγήκε η πρώτη δικαστική απόφαση υπέρ μας, ασκούν έφεση. Συνεχίζουν να μας πολεμούν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ