Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΛΑΪΣ ΑΕ»
Στάσεις εργασίας για αυξήσεις

Οι εργαζόμενοι απορρίπτουν αγωνιστικά τις «προτάσεις» της εταιρίας

Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στην παραγωγή της «ΕΛΑΪΣ ΑΕ», με ομόφωνη απόφαση γενικής τους συνέλευσης, μετά την άρνηση της εταιρίας να ικανοποιήσει δίκαια οικονομικά και θεσμικά τους αιτήματα, στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας. Ειδικότερα, σήμερα, θα πραγματοποιήσουν μια ώρα στάση εργασίας ανά βάρδια (10 πμ - 11 πμ, 6 μμ - 7 μμ, 2 πμ - 3 πμ) και αύριο δίωρη στάση (11 πμ - 1 μμ) και γενική συνέλευση, για να καθορίσουν την παραπέρα στάση τους και, επίσης, μια ώρα στάση εργασίας στη νυχτερινή βάρδια.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν: Διορθωτικό για το '99, σε ποσοστό 2%. Αύξηση 2,5% το 2000 για βελτίωση του εισοδήματός τους. Κάλυψη μέρους του προβλεπόμενου πληθωρισμού, σε ποσοστό 1%. Επίσης αύξηση του επιδόματος άδειας στις 100.000 δρχ. και αύξηση του επιδόματος τροφίμων από 17.000 δρχ. που είναι σήμερα στις 20.000 δρχ. Μείωση των ωρών εργασίας και 10 μέρες επιπλέον άδεια, για φροντίδα προστατευόμενων μελών οικογένειας, αν χρειαστεί ο εργαζόμενος.

Στις διαπραγματεύσεις που έχουν γίνει με τη διεύθυνση της εταιρίας, η τελευταία κρατά αρνητική στάση. Συγκεκριμένα, το μόνο αίτημα που δέχεται είναι η καταβολή του διορθωτικού. Αντιπροτείνει αύξηση 1,04% για βελτίωση του εισοδήματος και 0,5% για κάλυψη πληθωρισμού, ενώ απορρίπτει ασυζητητί όλα τα υπόλοιπα αιτήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ