Σάββατο 26 Μάρτη 2022 - Κυριακή 27 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΕΕ και κυβερνήσεις στέλνουν τον λογαριασμό Ενέργειας και εξοπλισμών στους λαούς

Στη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες για την «Ενέργεια της ΕΕ», παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Ο ευρωβουλευτής του Κόμματος Λευτέρης Νικολάου - Αλαβάνος στην ομιλία του ανέφερε τα παρακάτω:

«Οι λαοί στενάζουν από τις γιγαντιαίες αυξήσεις τιμών στην Ενέργεια, στα καύσιμα, σε άλλα αγαθά, που επηρεάζονται από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο αλλά εκτοξεύθηκαν από πριν. Είναι αποτέλεσμα της ευρωενωσιακής στρατηγικής απελευθέρωσης και του χρηματιστηρίου Ενέργειας, του Ταμείου Ανάκαμψης και της "πράσινης μετάβασης", των νέων "πράσινων φόρων". Γι' αυτό είναι αβάσιμες οι προσδοκίες ότι ΕΕ και κυβερνήσεις θα λύσουν το πρόβλημα.

Οι προθέσεις είναι φανερές: Να διατεθεί η βαριά φορολόγηση του λαού στην κούρσα εξοπλισμών για ευρωΝΑΤΟικές ανάγκες, για πανάκριβες επενδύσεις σε ΑΠΕ κι αμερικάνικο LNG, μέσω νέου ταμείου κι ευρωομολόγων. Οξύνετε περαιτέρω τους ανταγωνισμούς που οδήγησαν στον πόλεμο με τη Ρωσία, μετέτρεψαν τον ουκρανικό λαό σε "σάκο του μποξ" αντιτιθέμενων ισχυρών μονοπωλιακών συμφερόντων.

Σήμερα, 23 χρόνια από την επέμβαση ΗΠΑ - ΕΕ που διέλυσε τη Γιουγκοσλαβία, ο εργαζόμενος λαός να κλιμακώσει την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, καταδικάζοντας τη ρωσική εισβολή και την ευρωατλαντική περικύκλωση. Να απαιτήσει κατάργηση ειδικών φόρων σε καύσιμα κι Ενέργεια, του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Να διεκδικήσει Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στη βάση των σύγχρονων αναγκών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ