Σάββατο 26 Μάρτη 2022 - Κυριακή 27 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
«Οχι» στον πόλεμο, μέτρα προστασίας για όλους τους πρόσφυγες

Κινητοποίηση τη Δευτέρα 28 Μάρτη στις 6 μ.μ. έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, ενάντια στον πόλεμο, στην εμπλοκή της χώρας μας και στην κλιμάκωση της σύρραξης, αλλά και για τη διεκδίκηση μέτρων υποστήριξης των προσφύγων, ανεξαρτήτως εθνικότητας και προέλευσης, διοργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων στις Προσφυγικές Δομές (ΣΩΜΕΠΡΟ) Κεντρικής Μακεδονίας.

Με αφορμή τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τις διαστάσεις που λαμβάνει η προσφυγική κρίση την οποία προκαλεί, το ΣΩΜΕΠΡΟ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το «παρών» στην κινητοποίηση και να στείλουν δυνατό μήνυμα κόντρα στους πλαστούς διαχωρισμούς μεταξύ «αληθινών» και «ψεύτικων» προσφύγων, κόντρα στην εργαλειοποίηση των θυμάτων, ενάντια στον διαχωρισμό προσφύγων σε δύο ταχύτητες και στον επιλεκτικό «ανθρωπισμό». Να απαιτήσουν μια διαφορετική διαχείριση στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό.

Αναδεικνύει επίσης ότι με την παρούσα κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στις προσφυγικές δομές, με τη συνέχιση της μείωσης του προσωπικού, αυξάνεται ο φόρτος εργασίας και πολλοί εργαζόμενοι επωμίζονται μεγάλο βάρος και αυξανόμενα ηθικά διλήμματα, χειροτερεύουν οι ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες, μεγαλώνει τρομακτικά ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται σε γκρίζα ζώνη.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει μεταξύ άλλων: «Πάνω από 10.000 πρόσφυγες έχουν καταφτάσει ήδη στη χώρα μας και ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί (...) Στους κυνηγημένους δεν υπάρχουν κατηγορίες. Οι πρόσφυγες από τη Μ. Ανατολή ή την Αφρική δεν έχουν λιγότερα ή περισσότερα δικαιώματα από τους Ουκρανούς πρόσφυγες, ακριβώς γιατί στον πόλεμο, στον θάνατο, στην καταστροφή και στον κίνδυνο τα θύματα δεν διαφοροποιούνται.

Τα κοινά αδιέξοδα, η οδύνη και η ανάγκη της επιβίωσης δεν ταξινομούνται. Εμπρακτα, η συνολικότερη διαχείριση του Προσφυγικού μάς δείχνει όλο και περισσότερο ότι ελάχιστη έγνοια έχουν για τους πρόσφυγες. Η επιλεκτική τους ευαισθησία και ο υποκριτικός τους ανθρωπισμός καθορίζονται από γεωπολιτικές αντιπαλότητες και ρατσιστικές ιδεοληψίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ