Σάββατο 26 Μάρτη 2022 - Κυριακή 27 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νεκρός Ινδός εργάτης σε ιχθυοκαλλιέργειες

Αλλος ένας νεκρός εργάτης, ο πέμπτος κατά σειρά αυτήν τη βδομάδα, προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των εργοδοτικών «ατυχημάτων», στον βωμό της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Θυμίζουμε ότι την περασμένη Δευτέρα τρεις εργάτες βρήκαν τραγικό θάνατο όταν το εργοστάσιο όπου δούλευαν στα Γρεβενά τινάχτηκε στον αέρα, και την ίδια μέρα μετανάστης εργάτης σε μεταφορική εταιρεία έχασε τη ζωή του στον Ασπρόπυργο, όταν παρασύρθηκε από όχημα κατά τη διαδικασία φόρτωσης - εκφόρτωσης.

Το νέο εργοδοτικό έγκλημα σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης στη νησίδα Οξειά της Αιτωλοακαρνανίας, στις ιχθυοκαλλιέργειες του ομίλου «Avramar», με Ινδό εργάτη να χάνει τη ζωή του στον αγώνα του για το μεροκάματο. Οπως κατήγγειλε και το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, «τα γεγονότα, δυστυχώς, έρχονται να αποδείξουν πως η παραβίαση των κανόνων ασφαλείας αφορά όλα τα τμήματα της παραγωγικής διαδικασίας, με αποτέλεσμα συχνά η ανθρώπινη ζωή να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα μπροστά στην κερδοφορία των εταιρειών».

Απαιτεί να διαλευκανθούν όλες οι αιτίες και οι συνθήκες του τραγικού περιστατικού και να απαντηθούν ερωτήματα όπως αν ο άτυχος εργαζόμενος ήταν ασφαλισμένος, με ποια ειδικότητα βρισκόταν στη θάλασσα και για ποια συγκεκριμένη εργασία, καθώς επίσης αν είχαν χορηγηθεί από την εταιρεία ατομικά σωσίβια και αν είχαν γίνει οι αναγκαίοι έλεγχοι από τον υπεύθυνο της μονάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ