Πέμπτη 31 Μάρτη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΟΜΙΛΟΥ ΟΤΕ
Εκβιαστικό μήνυμα σε όλο το προσωπικό η στοχοποίηση συνδικαλίστριας

Καταγγελία της ΕΣΚ ΟΤΕ για συνδικαλιστική δίωξη σε βάρος μέλους της διοίκησης της Ομοσπονδίας

Μεθοδεύσεις που αποσκοπούν στον εκφοβισμό της εργαζόμενης και συνδικαλίστριας Ευανθίας Ρουτζούνη από τη διοίκηση της CTS (θυγατρική του ΟΤΕ), που στόχο έχει την εξαναγκαστική αλλαγή της ειδικότητάς της (από οικονομικός σε τεχνικό πεδίου), καταγγέλλει η ΕΣΚ ΟΤΕ.

«Με ένα απαράδεκτο εξώδικο, γεμάτο προσβολές, ψέματα και ανακρίβειες, η εργοδοσία της CTS βάζει στο στόχαστρο την συναδέλφισσα Ρουτζούνη Ευανθία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της και σημειώνει ότι η επίθεση σε μια συνδικαλίστρια, «εκλεγμένη μάλιστα στο ΔΣ της ΟΜΕ ΟΤΕ με την παράταξη της ΕΣΚ, δεν κατευθύνεται μόνο στην ίδια, αλλά στέλνει εκβιαστικό μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους, για τη δυνατότητά της (σ.σ. της εργοδοσίας) να αλλάζει το εργασιακό τους αντικείμενο κατά βούληση, μονομερώς και ανεμπόδιστα, στο πλαίσιο της λογικής του "όλοι - όλα".

Παράλληλα, η συγκεκριμένη συνδικαλιστική δίωξη έχει σκοπό τη γενικότερη τρομοκράτηση, κυρίως μεγάλων σε ηλικία εργαζομένων, γυναικών και εργαζομένων με προβλήματα υγείας, οι οποίοι στοχοποιούνται διαχρονικά για "εθελούσιες" απολύσεις, οι οποίες θα πάρουν μαζικά χαρακτηριστικά το αμέσως επόμενο διάστημα».

Δείχνοντας ότι η δράση της συνδικαλίστριας είναι αυτή που ενόχλησε την εργοδοσία αναφέρει πως η ΕΣΚ, με την πρωτοπόρα δράση της Ευανθίας Ρουτζούνη, «έκανε συχνά παρεμβάσεις στη διοίκηση και σε προϊσταμένους, μετά από καταγγελίες για ανάλογα περιστατικά, τα οποία και αναδεικνύαμε στις ανακοινώσεις μας». «Η δράση της συναδέλφισσας λοιπόν ενόχλησε την εργοδοσία, η επίθεση της οποίας ήταν προμελετημένη και αναμενόμενη. Η διοίκηση έχοντας συνηθίσει την πλήρως συμβιβασμένη ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος στον όμιλο διώκει συνδικαλιστές που αντιστέκονται στις αντεργατικές επιλογές της».

Η ΕΣΚ τονίζει ότι παρά τις προσπάθειες της εργοδοσίας θα συνεχίσει με μεγαλύτερο πείσμα να πρωτοστατεί καθημερινά για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων και καλεί τους εργαζόμενους στον όμιλο ΟΤΕ «να στρατευτούν δίπλα στους εργαζόμενους, συνδικαλιστές και μη, που στοχοποιούνται από την εργοδοσία. Να απορρίψουν συνολικά τους εκβιασμούς και να προετοιμαστούν για την επόμενη δύσκολη περίοδο όπου η εργοδοσία αναμφίβολα θα σκληρύνει τη στάση της». Καλεί ακόμα την Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ και τον Σύλλογο Εργαζομένων CTS να πάρουν ξεκάθαρη θέση καταδικάζοντας τέτοιες συμπεριφορές, παρέχοντας την ανάλογη στήριξη συνολικά στους εργαζόμενους και απέναντι στην εργοδοσία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ