Παρασκευή 1 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΕ Β' ΒΑΘΜΟ
Αίτημα διεξαγωγής της αποκλειστικά στο Εφετείο

Τον ορισμό της αίθουσας τελετών του Εφετείου Αθηνών ως αποκλειστικού τόπου συνεδριάσεων της δίκης σε δεύτερο βαθμό της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή (σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αναμένεται να αρχίσει στις 15 Ιούνη), σε συνδυασμό με την απαλλαγή όλων των μελών της σύνθεσης του δικαστηρίου (δικαστών, εισαγγελέων και αναπληρωτών) από τα υπόλοιπα δικαστικά τους καθήκοντα, ζητούν οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής της οικογένειας Φύσσα και των Αιγύπτιων αλλιεργατών, Χρ. Παπαδόπουλου, Ελ. Τομπάτζογλου και Θ. Καμπαγιάννης, Κ. Παπαδάκης, Κ. Σκαρμέας.

Σε χτεσινή επιστολή των συνηγόρων που κατατέθηκε στην πρόεδρο και στα μέλη του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Εφετείου Αθηνών, επιχειρηματολογούν για την καταλληλότητα της αίθουσας με βάση τη σημασία της εν λόγω δίκης. Θυμίζουν ότι αρχικά αυτή ξεκίνησε στον Κορυδαλλό, με δυσκολίες, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Εφετείο, όπου και ολοκληρώθηκε στον πρώτο βαθμό.

Να επισημανθεί ότι η δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα υποβιβάστηκε σε πλημμέλημα και τελικά η υπόθεση παραγράφηκε. Ετσι, οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής είναι ακόμα λιγότεροι για να υποστηρίξουν την καθημερινή διεξαγωγή της δίκης, σε σχέση και με τους δεκάδες συνηγόρους υπεράσπισης των ναζιστών εγκληματιών. Επίσης είναι ανησυχητικό ότι ήδη 5 από αυτούς έχουν αποφυλακιστεί, αφού πρώτα το δικαστικό σύστημα τους διευκόλυνε, π.χ. με έκτιση ποινής σε αγροτικές φυλακές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ