Παρασκευή 1 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν πιστό» έως τις 11 Απρίλη

«Ιστορία ενός σκύλου που τον έλεγαν πιστό» του Λούις Σεπούλβεδα, ένα έργο - φόρος τιμής στους ιθαγενείς όλου του κόσμου που ξεριζώνονται και σε κάθε αγωνιζόμενο άνθρωπο, επιστρέφει στο Θέατρο «Αλφα /Ληναίος - Φωτίου», για τέσσερις ακόμα παραστάσεις, κάθε Δευτέρα έως και τις 11 Απρίλη.

Η παράσταση υποστηρίζει τον αγώνα των Mapuche, των «Ανθρώπων της Γης», των ιθαγενών της Νότιας Χιλής που εκδιώχθηκαν βίαια από τις εστίες τους από τις μεγάλες εταιρείες υλοτομίας, οι οποίες καταστρέφουν τους τελευταίους πνεύμονες του πλανήτη και σβήνουν βίαια τη μνήμη και την αρχαία γνώση των φυλών του κόσμου.

Στη σκηνοθεσία και θεατρική διασκευή του Κώστα Γάκη, η φυλή των «Ανθρώπων της Γης» καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου με τα πολυφωνικά της τραγούδια, την έντονη τελετουργική σωματικότητα, τους μύθους και τους θρύλους, αλλά και την αγωνιώδη κραυγή του δίκαιου αγώνα τους. Οι Mapuche μας κάνουν ακόμα να χαμογελάμε για την ευγνωμοσύνη, τη γενναιοδωρία, την αγάπη για τη γη, την αλληλεγγύη κ.ά.

Ο Κώστας Γάκης δανείζεται τη φωνή ενός σκύλου αλλά και του ίδιου του συγγραφέα, για να μας μιλήσει για όλα αυτά που μας καίνε, για τη σχέση δυνάστη που διατηρούμε με τη Μάνα Γη, αλλά και για όλη εκείνη τη θαλπωρή και ψυχική ευρυχωρία που μας προσφέρουν τα διδάγματα των φυλών του κόσμου για μια οργανική και τρυφερή σχέση με τη φύση.

Ερμηνεύουν: Γιάννης Βασιλώττος, Ελευθερία Μάζαρη, Ιωάννα Παπακωνσταντίνου, στο ρόλο του Σκύλου ο Κώστας Γάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ