Τρίτη 26 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Τα μέτρα αυτά τ' απέρριψαν οι εργαζόμενοι

Απαντώντας στο μπαράζ της κυβερνητικής προπαγάνδας η Γραμματεία του ΠΑΜΕ σημειώνει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να ξεγελάσει τους εργαζόμενους. Γι' αυτό τους καλεί να εντείνουν τους αγώνες τους να απαιτήσουν και νέα αιτήματα σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες τους. Στην ανακοίνωσή της η Γραμματεία του ΠΑΜΕ τονίζει: «Με τη σκόπιμη διαρροή στον Τύπο, της πρότασής της για την κοινωνική ασφάλιση, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προσπαθεί, για άλλη μια φορά να ξεγελάσει τους εργαζόμενους, να τους διασπάσει, για να περάσει την πολιτική της.

Τα δήθεν "νέα" μέτρα που συμπεριλαμβάνει η πρότασή τους, είναι στην ουσία τους, τα ίδια, που καθολικά απέρριψαν οι εργαζόμενοι στο σύνολό τους την Ανοιξη του 2001, με καινούριο περιτύλιγμα.

Η αύξηση του ορίου ηλικίας, η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους, η αρπαγή των αποθεματικών των Ταμείων, η συγχώνευση Ταμείων όπως συμφέρει την εργοδοσία, η καρατόμηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών, το πετσόκομμα της σύνταξης με την αλλαγή υπολογισμού και η συνταξιοδότηση στα 38 χρόνια δουλιάς, είναι προτάσεις που αυξάνουν τα κέρδη της πλουτοκρατίας, ενώ μεγαλώνουν το βαθμό εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Με την εφαρμογή τους το 2008, όπως λέει, προσπαθεί να βγάλει από τον αγώνα ένα μεγάλο κομμάτι εργαζομένων, που δήθεν, δεν το αγγίζει.

Η κοινωνική ασφάλιση, είναι υπόθεση όλου του λαού και μας αφορά όλους. Το ΠΑΜΕ - καταλήγει η ανακοίνωση - δηλώνει γι' άλλη μια φορά, ότι θα δώσει όλες τις δυνάμεις του για την απόκρουση της επίθεσης, θα εντείνει τον αγώνα για την υπεράσπιση αλλά και τη διεύρυνση των αιτημάτων της εργατικής τάξης, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ