Τρίτη 26 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΒΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Αγωνιστικό ραντεβού στην Εφορία

Αύριο από τις 7 ως 10 το πρωί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Α' και Β' ΔΟΥ Καλλιθέας

Με το σύνθημα «αντιστεκόμαστε στην εντεινόμενη φορομπηχτική πολιτική της κυβέρνησης» οι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες και οι έμποροι της Καλλιθέας και των γύρω περιοχών πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο το πρωί έξω από την Α' και Β' Εφορία Καλλιθέας στις 7 π.μ. - 10 π.μ. μετά από απόφαση που πήραν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή δεκατεσσάρων συνδικαλιστικών φορέων.

Οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι που συμμετείχαν στη σύσκεψη κατήγγειλαν:

  • Τις επιπτώσεις των διαρκώς εντεινόμενων φορομπηχτικών μέτρων της κυβέρνησης που επιβάλλονται από την ΕΕ.
  • Την καταλήστευση του εισοδήματος των μικρομεσαίων μέσω των «αντικειμενικών κριτηρίων» που σήμερα επιδιώκεται να γίνει μέσω του νέου νόμου περί «συνάφειας». Την ίδια στιγμή, κατήγγειλαν, η κυβέρνηση, υπακούοντας τυφλά στις ευρωπαϊκές επιταγές, στις εντολές του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων, θεσπίζει με την «ενίσχυση της επιχειρηματικότητας» προνόμια και φοροαπαλλαγές για τις μεγάλες ΑΕ. Για τους αυτοαπασχολούμενους και τις μικρές επιχειρήσεις επιφυλάσσονται νέα σκληρότερα φορολογικά μέτρα, που αρκετούς θα τους οδηγήσουν στο κλείσιμο και στη συνέχεια στη μακριά ουρά των ανέργων.

Οι ΕΒΕ απαιτούν από την κυβέρνηση:

  • Να καταργήσει κάθε μορφή «αντικειμενικοποίησης» της φορολογίας των μικρών επιχειρήσεων όπως κι αν την ονομάζει.
  • Να αναγνωρίζεται η ειλικρίνεια των βιβλίων εσόδων - εξόδων και να αποτελεί τη μοναδική βάση για τον υπολογισμό του ΦΠΑ και της φορολογίας εισοδήματος.
  • Να κλείνουν αυτόματα τα βιβλία με το τέλος του έτους.
  • Να μειώσει δραστικά το συντελεστή του ΦΠΑ και όλων των άδικων άμεσων φόρων
  • Να αυξήσει τη φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου και να καταργήσει τις φοροαπαλλαγές του.

Επίσης, καλούν τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) και την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να ξεφύγουν από την απάθεια και το συνδικαλισμό της «πολυθρόνας» και των υπουργικών διαδρόμων και να τεθούν επικεφαλής των αγώνων που ξεκίνησαν και θα ενταθούν στο επόμενο διάστημα.

Τέλος, αποφάσισαν ότι οι κινητοποιήσεις που ξεκινάνε θα κλιμακωθούν μέχρι να αρθούν τα μέτρα της κυβέρνησης.

Την κινητοποίηση στηρίζουν και συμμετέχουν οι Ενώσεις ΕΒΕ Καλλιθέας, Ν. Σμύρνης, Μοσχάτου, Ταύρου, το Σωματείο Κουρέων Κομμωτών Καλλιθέας - Ν. Σμύρνης - Μοσχάτου και Πέριξ Δήμων, ο Σύλλογος Αργυροχρυσοχόων Καλλιθέας, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Μηχανών Αυτοκινήτου, ο Σύνδεσμος Χονδρεμπόρων Ζαχαρωδών Προϊόντων και Ειδών Διατροφής «Η Δύναμη», η Ενωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας, η Ενωση Ιδιοκτητών Στεγνοκαθαριστηρίων «Η Αναγέννηση», το Σωματείο Βιοτεχνών Υποδηματοποιών Αθήνας, η Ομοσπονδία ΕΒΕ Αθήνας, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας και το Σωματείο Επαγγελματιών και Ιδιοκτητών Αγοράς Καλλιθέας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ