Τρίτη 26 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΗΜΝΟΣ
Κλειστά όλα σήμερα και αύριο

Σε 48ωρη παλλημνιακή απεργία σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, 26 και 27 Φλεβάρη αντίστοιχα, προχωρούν οι κάτοικοι της Λήμνου μετά από σχετική απόφαση του επάρχου, των 4 δημάρχων και των μαζικών φορέων του νησιού και απαιτούν ριζική λύση στο σοβαρό θέμα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο λιμάνι Μύρινας σήμερα στις 11 το πρωί.

Η απόφαση πάρθηκε μετά από σύσκεψη φορέων και κομμάτων που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Μύρινας την Παρασκευή 22 Φλεβάρη, αφού η κατάσταση με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού έχει φτάσει ήδη στο απροχώρητο. Η υπάρχουσα κατάσταση θυμίζει δεκαετία του '50 για το νησί, αφού σήμερα υπάρχουν 1 ή 2 ακτοπλοϊκές συνδέσεις την εβδομάδα με την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, γεγονός που έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στη ζωή και την οικονομία του νησιού. Τις γραμμές εξυπηρετούν 2 πλοία, εκ των οποίων το ένα το «ΣΑΟΣ ΙΙ» ήδη αμφισβητείται για το πόσο αξιόπλοο και ασφαλές είναι με βάση και την ελλιπή σύνθεση του πληρώματος.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, έκανε παρέμβαση ο γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Λήμνου του ΚΚΕ Γιάννης Πλάντζος, ο οποίος είπε ότι για την κατάσταση αυτή της Λήμνου και των άλλων νησιών του Αιγαίου ευθύνες φέρει η κυβερνητική πολιτική και ο νέος νόμος για την ακτοπλοΐα που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση και που απελευθερώνει την ασυδοσία του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Κατέληξε λέγοντας ότι το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματα των φορέων των εργαζομένων, των επαγγελματοβιοτεχνών και των αγροτών για: «Καθημερινές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες με την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα χειμώνα - καλοκαίρι και με κρατική επιδότηση. Δρομολόγηση πλοίων ανθρώπινων και ασφαλών για το επιβατικό κοινό. Φτηνά εισιτήρια, προσιτά για όλο το λαό. Δημιουργία δημόσιου φορέα ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών». Ο βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό Σταύρος Σκοπελίτης εξέφρασε τη συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα των κατοίκων του νησιού και ήδη κατέθεσε σχετική Ερώτηση στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ