Τρίτη 5 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
Συνεχίζουμε τον αγώνα επιβίωσης σε κοινό βηματισμό με τους εργαζόμενους

Αγωνιστικό κάλεσμα για συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα γίνουν αύριο καλούν η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων και δεκάδες Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες.

Οπως τονίζουν στα καλέσματά τους, «ο αγώνας αφορά στην ίδια την επιβίωσή μας, στο δικαίωμά μας να παράγουμε και να ζούμε με αξιοπρέπεια από τη δουλειά μας. Η τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής καλύπτει τον οποιονδήποτε τζίρο ή την οποιαδήποτε τιμή πήραμε στα προϊόντα. Με αυτήν την κατάσταση δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την αγροτική απασχόληση». Και προσθέτουν: «Γνωρίζουμε από την πείρα μας ότι ο κοινός βηματισμός, η αλληλεγγύη, οι συντονισμένοι αγώνες με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους μπορούν να δώσουν δυναμική και να φέρουν αποτελέσματα. Ξέρουμε πολύ καλά ότι χρειάζονται συνεχής αγώνας, οργάνωση και δυνάμωμα των Αγροτικών Συλλόγων, μαζικές κινητοποιήσεις για να έχουμε κατακτήσεις».

Στο επίκεντρο των διεκδικήσεων των Αγροτικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών βρίσκονται τα αιτήματα για μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των αγροεφοδίων και ζωοτροφών, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροεφόδια και βασικά είδη πρώτης ανάγκης για τις οικογένειες. Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%. Αμεση καταβολή των αποζημιώσεων για τις ζημιές που σημειώθηκαν το 2021. Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα στους αγροτοκτηνοτρόφους και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση. Καμιά συμμετοχή αλλά απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Στους βιοπαλαιστές αγρότες και τους Αγροτικούς Συλλόγους της περιοχής απευθύνεται το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών Ημαθίας - Πέλλας, καλώντας τους να δώσουν μαζικό και αγωνιστικό «παρών» στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε Νάουσα, Βέροια, Γιαννιτσά και Εδεσσα. Καλεί τους βιοπαλαιστές αγρότες σε κοινή δράση με τους εργαζόμενους στα τρόφιμα, των εργοστασίων της κομπόστας, της διαλογής και τους εργάτες γης για να αντιπαλέψουν τις συνέπειες του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, της ακρίβειας στην Ενέργεια, στα τρόφιμα, στις πρώτες ύλες παραγωγής, των φυσικών καταστροφών, κ.ά.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, αλιείς της περιοχής να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση των εργατικών σωματείων αύριο, Τετάρτη, στις 11 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ