Τρίτη 26 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ Σ. ΚΟΚΚΑΛΗ
Οι αθλιότητες σε βάρος του ΚΚΕ δε θα περάσουν

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κόμματος

Αμεση ήταν η αντίδραση του ΚΚΕ στις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και φέρουν το ΚΚΕ να έχει χρηματοδοτηθεί παλιότερα από τον Σ. Κόκκαλη. Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, υπογραμμίζει:

«Τα δήθεν στοιχεία για χρηματοδότηση του ΚΚΕ από τον επιχειρηματία Σ. Κόκκαλη εντάσσονται στα σχέδια χειραγώγησης των πολιτικών εξελίξεων και ειδικά του χτυπήματος του ΚΚΕ, μέσω της κατασυκοφάντησής του.

Η δράση του ΚΚΕ από το 1918 μέχρι σήμερα, όπως και αύριο, είναι απόλυτα συνδυασμένη με την ασυμφιλίωτη πάλη κατά της πλουτοκρατίας και της ταξικής εκμετάλλευσης των εργαζομένων από τους κεφαλαιοκράτες, που την τάξη τους πολεμά η πολιτική του.

Αυταπατώνται οι μηχανισμοί που μεθοδεύουν αυτές τις αθλιότητες. Τα σχέδιά τους δε θα περάσουν».

Κυβέρνηση: Είναι θέμα της Δικαιοσύνης...

Συνέχεια στην υπόθεση της άσκησης ποινικής δίωξης κατά του επιχειρηματία Σ. Κόκκαλη, δίνεται με σειρά δημοσιευμάτων που αφορούν τόσο το παρελθόν του όσο και τις σημερινές επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Το θέμα τέθηκε χτες και στον υπουργό Τύπου Χρ. Πρωτόπαππα, ο οποίος ρωτήθηκε εάν η αναφορά του πρωθυπουργού σε φαινόμενα σήψης και απαξίωσης συνδέεται, με την υπόθεση αυτή. Η απάντηση του υπουργού Τύπου ήταν αρνητική και συνοδεύτηκε με την επισήμανση ότι η αναφορά αυτή του πρωθυπουργού αφορούσε γενικότερα «το κλίμα σήψης και απαξίωσης που επιχειρήθηκε να διαμορφωθεί». Και συμπλήρωσε: «Σε τίποτα δε συνδέεται με τη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Εχουμε τοποθετηθεί και έχουμε πει καθαρά ότι η Δικαιοσύνη, απερίσπαστη θα επιτελέσει το έργο της σε αυτή την περίπτωση, όπως και σε όλες τις περιπτώσεις. Εχουμε πει, βεβαίως, και προς τη ΝΔ - διότι βιάστηκαν ορισμένοι να προβούν σε δηλώσεις - να αφήσουμε όλοι τη Δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργο της. Δε χρειάζεται προστάτες και υποβολείς, πράγμα που επανέλαβε και ο πρωθυπουργός, ο οποίος είπε στην ομιλία του - υπάρχει στο κείμενο- ότι η Δικαιοσύνη απερίσπαστη και χωρίς καμία παρέμβαση θα επιτελέσει το έργο της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ