Τρίτη 26 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Για «πόλεμο λάσπης» κάνει λόγο ο Γ. Πασχαλίδης

Πόλεμο λάσπης εναντίον του, βασισμένο σε ψεύδη, ανακρίβειες και αθλιότητες, καταγγέλλει ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργος Πασχαλίδης, με αφορμή τα όσα παρουσιάζονται και τον εμφανίζουν να έχει σχέσεις με «νονό του παράνομου τζόγου» και ζητά την «τιμωρία όσων αποφάσισαν να τον οδηγήσουν στον ηλεκτρονικό θάλαμο αερίων». Με ανοιχτή επιστολή του χτες το απόγευμα, ζητά τη σύγκληση της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, απευθύνεται προς τα «συλλογικά όργανα του κόμματος και της κυβέρνησης» και ζητά να του δώσουν τη δυνατότητα να εκθέσει αναλυτικά τις απόψεις του και τα συνοδευτικά στοιχεία.

Μάλιστα, τονίζει ότι τις «επόμενες μέρες θα καταθέσει στο ΕΣΡ όλα τα στοιχεία του οπτικοακουστικού και έντυπου υλικού που περιγράφουν την κατασκευή μιας εικονικής πραγματικότητας και των μεθόδων που χρησιμοποιήθηκαν».

Δηλώνει ότι ουδέποτε είχε οικονομικές σχέσεις με τον Γιώργο Τεκτερίδη και απαντά: Για την εικόνα του πολιτικού του γραφείου στην Εδεσσα, ότι «στο ισόγειο της πολυκατοικίας λειτουργούσε τους τελευταίους μήνες κατάστημα του οποίου τη χρήση λειτουργίας αγνοούσα και αγνοώ». Για την παρουσία του Γιώργου Τεκτερίδη στη δεξίωση στο Κυβερνείο αναφέρει πως «στη δεξίωση συμμετείχαν περίπου 7.000 άνθρωποι και ανάμεσα σε αυτούς και οι εκδότες της Βόρειας Ελλάδας. Με αυτή την ιδιότητα προσκλήθηκε ο Γιώργος Τεκτερίδης. Δεν υπήρχε κανένας "πριβέ" χώρος στη δεξίωση». Για τη φωτογραφία στα γραφεία της εφημερίδας «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», δηλώνει: «Εχω επισκεφθεί τα γραφεία των περισσοτέρων εφημερίδων στο Νομό Πέλλας, στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας».

«Πρόσεξα τους Πόντιους Πιλάτους που ψιθύριζαν "ας πρόσεχε" ξεχνώντας πως σε πολλά άλμπουμ πιθανόν να κρύβονται πολλές αντίστοιχες δικές τους φωτογραφίες», αναφέρει και δηλώνει πως τα ονόματα όλων αυτών είναι μαζί με τα συνοδευτικά στοιχεία καταγραμμένα σε δεκάδες ώρες οπτικοακουστικού υλικού, που μία ομάδα έγκριτων νομικών επεξεργάζεται.

Και καλεί όσους «ισχυρίζονται» ότι κατέχουν στοιχεία, αποδείξεις ή έστω ενδείξεις ενοχής για αξιόποινες πράξεις πολιτικών προσώπων να καταφύγουν στον εισαγγελέα.

Διαφωνίες για τα «φρουτάκια»

Η απόφαση της τελευταίας Κυβερνητικής Επιτροπής για τα «φρουτάκια», σύμφωνα με την οποία τίθενται υπό απαγόρευση τα σχετικά παιχνίδια, δεν ήταν και τόσο ομόθυμη, όπως αρχικά εμφανίστηκε. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε χτες και από τον υπουργό Τύπου, Χρ. Πρωτόπαππα, ο οποίος είπε ότι στις συνεδριάσεις των κυβερνητικών οργάνων «διατυπώνεται πλούτος απόψεων». Για να συμπληρώσει: «Ο προβληματισμός δεν είναι πάντοτε ενιαίος. Δεν είμαστε ούτε λόχος, ούτε μια συντεταγμένη ομάδα η οποία έρχεται απλά για να επικυρώσει ειλημμένες αποφάσεις. Ο διάλογος είναι ουσιαστικός και μέσα από αυτόν καταλήγουμε σε αποφάσεις. Και οι τελικές αποφάσεις και στο θέμα αυτό, ναι, ήταν ομόφωνες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ