Τρίτη 26 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προεκλογικά και άλλα...

O Αποστόλης έφτιαξε τους καφέδες και κάθισε δίπλα μου να τους απολαύσουμε. Καθημερινή ρουτίνα. Μόνο που σήμερα ο Αποστόλης, χαμογελούσε και με κοίταζε προκλητικά σαν να μου έλεγε: «Γιατί δε με ρωτάς;». Κάποια στιγμή τον λυπήθηκα και ρώτησα: «Κέρδισες το λαχείο;». «Λαχείο, αλλά όχι για λεφτά. Πρόκειται για τη σωτηρία της Ελλάδας. Μιλάω για την Αναλογική. Επιτέλους θα αντιπροσωπευτεί ο λαός στη Βουλή με την πραγματική του δύναμη». Εδώ ο Αποστόλης, μέσα σε γέλια που δε συγκρατούσε πια, με ρώτησε: «Μα δε διαβάζεις εφημερίδες; Δε διαβάζεις.... Λαλιώτη;».

«Είναι για γέλια Αποστόλη; Σε κάθε προεκλογική περίοδο έχουμε τις πιο δελεαστικές υποσχέσεις. Γνωστό το ανέκδοτο του βουλευτή, που υπόσχεται πως όταν κερδίσει το κόμμα του θα κάνουν γέφυρες. Και όταν κάποιος από το πλήθος φώναξε ότι δεν έχουν ποτάμια, ο βουλευτής απάντησε... ότι το κόμμα του θα κάνει και ποτάμια. Και μετά τις εκλογές, εδώ παπάς, εκεί παπάς, που... πήγαν οι υποσχέσεις; Σήμερα σώθηκαν οι υποσχέσεις. Δόθηκαν όλες στο ΣΕΒ, στις ΗΠΑ και στην ΕΕ. Επίκαιρο παράδειγμα οι αγρότες που τους αναγκάζουν να πετάν τα προϊόντα τους για να τα αγοράζουμε από το εξωτερικό. Θέλουν έτσι να εξοντωθούν οι αγρότες που, για να καταλάβεις, ήταν 32% το 1980, πριν μπούμε στην ΕΟΚ και σήμερα έχουν πέσει στο 18%. Αντικειμενικός σκοπός, για να ικανοποιήσουμε τις αξιώσεις της ΕΕ, είναι να τους φτάσουν στο 5 με 7%.

Αυτή και πολλές άλλες αδικίες πέσανε στην αντίληψη του κ. Λαλιώτη και αποφάσισε να ρίξει όλες του τις δυνάμεις για τη σωτηρία του ελληνικού λαού. Συναγερμός λοιπόν γι' αυτόν τον ιερό σκοπό. Τι θέλει ο λαός; Αναλογική; Αναλογική λοιπόν. Τι θέλει ο λαός; Ενότητα; Ενότητα θα έχει. Θα επιστρατεύσει όλους τους «αριστερούς» γι' αυτό το σκοπό. Και φυσικά όταν λέμε αριστερούς δεν εννοούμε αριστερούς, αλλά «αριστερούς». Θα μπερδευτούν λίγο με τον Αβραμόπουλο και το κόμμα του, αλλά θα ξεχαστεί κι αυτό. Στο κάτω κάτω, αν μαζευτούν πολλά άτομα, ομάδες ή κόμματα αβραμοπουλικά, τότε μπορούν να έχουν μια δεύτερη ονομασία, όπως π.χ «Προοδευτικοί». Εκείνο που έχει σημασία είναι να καταλάβουμε ποια είναι η μεγαλοφυής ιδέα του κ. Λαλιώτη και πώς θα τα καταφέρει να πείσει τον κόσμο.... να την ξαναπατήσει. Εδώ ο Αποστόλης διακόπτει - Απορώ πως δε διέκοψε νωρίτερα. «Δεν ξέρω αν θα τους πείσει, αλλά ξέρω τι θα τους πει». Και χωρίς να χάνει καιρό, σηκώνεται όρθιος ο Αποστόλης και αρχίζει: «Σύντροφοι και συντρόφισσες, φίλες και φίλοι, αριστεροί και προοδευτικοί, (αμφότεροι μέσα σε εισαγωγικά), καταλαβαίνω τον πόνο σας για εκλογές με απλή αναλογική, όμως το κόμμα μου δεν το θέλει και φυσικά εγώ - ευγνωμονών το κόμμα που μου δίνει ένα κομμάτι ψωμί - το προστατεύω όπως το μαντρόσκυλο τα πρόβατα. Από την άλλη μεριά όμως είμαι αριστερός και πονώ το λαό, γι' αυτό θα κάνω κάτι επαναστατικό. Θα θεσμοθετήσω την "Προεκλογική Αναλογική". Την πρώτη μάχη (τη μοναδική) που θα δώσουμε, είναι να μην πάρει την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία. Οχι γιατί διαφωνούμε με την πολιτική της, αλλά απλούστατα, αν πάρουν την κυβέρνηση αυτοί... δε θα την πάρουμε εμείς. Και πρέπει να την πάρουμε εμείς, γιατί αυτό μας συμφέρει, κι όπως ξέρετε, ο καλός πολιτικός σβήνει από το λεξιλόγιό του τη λέξη ιδανικά και προσθέτει τη λέξη συμφέρον... για δεύτερη φορά. Γι' αυτό και πολιτικοί σαν τον Αγγελο Τζέκη, που δίνουν το μισθό τους στο Κόμμα τους και δεν κοιτάνε το συμφέρον τους, αλλά δίνουν τη ζωή τους για να σταματήσουν το ΝΑΤΟ, στο εγκληματικό του έργο, δε γίνονται δεκτοί στο κόμμα μας. Και για να απαλλαγείτε από από κάθε τύψη και ενοχή, σας βεβαιώνω ότι ο λαός δε χάνει τίποτα με τη νίκη μας, γιατί ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Να σας πω ακόμα ότι αν νικήσουμε εμείς, μερικοί τυχεροί από τα μικρά κόμματα μπορεί να πάρουν κάποιο υπουργείο ή κάποια ανάλογη μεγάλη θέση».

«

Αποστόλη, συμφωνώ και υπογράφω». Δεν ομολόγησα ότι τα είπε καλύτερα απ' ό,τι θα τα έλεγα εγώ για να μην παίρνει θάρρος.

Αντε γεια.


Του
Τίτου ΒΑΝΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ