Τρίτη 26 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕ ΟΤΑ
Οι θύτες εμφανίστηκαν ευεργέτες

Η πολιτική εκμετάλλευση των προβλημάτων τα οποία επιτείνει η νεοφιλελεύθερη πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και σιγοντάρει η ΝΔ, βρήκε έδαφος και χτες, στην αίθουσα όπου διεξάγετο το 31ο Καταστατικό και Οργανωτικό Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Λ. Παπαδήμας, διεκδίκησε για λογαριασμό της κυβέρνησης τις «δάφνες» για τις ρυθμίσεις μονιμοποίησης ορισμένων συμβασιούχων, ενώ η εκπρόσωπος της ΝΔ Κ. Παπακώστα έκανε λόγο για την ανάγκη αποκατάστασης αδικιών και μονιμοποίησης όλων. Αμφότεροι προσπέρασαν ότι οι ίδιοι και τα κόμματα που ανήκουν υπερψήφισαν το νέο Σύνταγμα το οποίο «εγγυάται» ότι «θα υπάρχουν συμβασιούχοι εσαεί» - όπως διευκρίνισε στο χαιρετισμό του εκ μέρους του ΚΚΕ ο Δ. Αγκαβανάκης.

Στο ίδιο μοτίβο ο Λ. Παπαδήμας επιχείρησε να παρουσιάσει ως ικανοποιητικές λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων τις ρυθμίσεις που περιέλαβε το υπουργείο Εσωτερικών στο νομοσχέδιο για την Πολιτική Προστασία και οι οποίες, ανάμεσα σε άλλα, προβλέπουν: Την καταβολή από τους δήμους του πριμ παραγωγικότητας. Το διαπλασιασμό του εφάπαξ και την απελευθέρωση των προσλήψεων από τους δήμους, εκτός από τις διοικητικές θέσεις. Πρόκειται για ρυθμίσεις που δε λύνουν στο ελάχιστο τα προβλήματα του κλάδου, τα οποία εντείνονται από την πολιτική «ενίσχυσης ουσιαστικά του κεφαλαίου σε βάρος της εργασίας», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση».

Ο Δ. Αγκαβανάκης, αναφέρθηκε στην ανάγκη διαμόρφωσης ενός ενιαίου ταξικού συνδικάτου που θα «αντιπαρατίθεται συνολικά στην πολιτική της κυβέρνησης και του κεφαλαίου». Το συνδικαλιστικό κίνημα - συμπλήρωσε - δεν μπορεί να μένει στο συντεχνιασμό, αλλά να «βλέπει» τα επιμέρους ζητήματα σε σχέση με τη γενικότερη πολιτική κατεύθυνση.

Σήμερα ολοκληρώνονται οι εργασίες με την ψήφιση του νέου Καταστατικού της Ομοσπονδίας. Η πρόταση της ΠΑΣΚΕ για Περιφερειακά Συμβούλια της ΠΟΕ ΟΤΑ, δημιουργεί προβλήματα καθώς παραπέμπει ουσιαστικά σε νέα ενδιάμεσα όργανα με άλλες εκλογές και άλλο σωματείο. Η ΔΑΣ σημειώνει πως υπάρχει ήδη διάταξη στο Καταστατικό για τα Περιφερειακά Συμβούλια, που δε χρειάζεται συμπλήρωση. Η παράταξη, ανάμεσα σε άλλα, προτείνει ενιαίο κλαδικό σωματείο, μια Ομοσπονδία στο χώρο των ΟΤΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ