Τρίτη 26 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
Απεργία για τη σωτηρία του νοσοκομείου

Στα σχέδια για καινούριο νοσοκομείο παραπέμπει ο υφυπουργός Υγείας Εκτορας Νασιώκας απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του Σπ. Στριφτάρη, βουλευτή του ΚΚΕ

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Ζακύνθου, ενώ στη 1 μ.μ. αντιπροσωπεία του σωματείου τους και της Επιτροπής Αγώνα των φορέων του νησιού, θα έχει συνάντηση στην Αθήνα με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Χάρη Σοφιανό, για την προώθηση των αιτημάτων τους και την απαίτηση λύσεων, που ταλανίζουν εδώ και χρόνια το νοσοκομείο.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου με τη στήριξη των μαζικών φορέων του νησιού ζητούν την πλήρωση όλων των κενών οργανικών θέσεων του νοσοκομείου, την έγκριση νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και την ένταξη των νέων αναπτυγμένων νοσηλευτικών κλινών στον Οργανισμό με έγκριση του αντίστοιχου προσωπικού. Σημειώνουν ότι η πρόσληψη 11 νοσοκόμων που εκκρεμούσαν δύο χρόνια περίπου, θα καλύψει ένα μικρό μέρος των πολλών και σοβαρών προβλημάτων του νοσοκομείου.

Η Επίκαιρη Ερώτηση

Στο απώτερο μέλλον παραπέμπει η κυβέρνηση το σημαντικό θέμα της επαρκούς λειτουργίας του νοσοκομείου της Ζακύνθου, παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζει πως δεν υπάρχει το απαραίτητο προσωπικό. Το παραπάνω έγινε σαφές από την απάντηση που πήρε χτες από το υπουργείο Υγείας στη σχετική Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Στριφτάρης.

Ο υφυπουργός Υγείας Εκτορας Νασιώκας αναγνώρισε ότι «πράγματι υπάρχουν σημαντικά προβλήματα» σημειώνοντας πως το νοσοκομείο «έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα αναβάθμισης» και θα διατεθούν 6,5 δισ. δραχμές για την «ανέγερση του νέου νοσοκομείου Ζακύνθου» και τη «συντήρηση υπάρχοντος νοσοκομείου». Πρόσθεσε επίσης ότι είναι στις κυβερνητικές προθέσεις «το συντομότερο δυνατό να εγκατασταθεί ο αξονικός τομογράφος».

Παίρνοντας το λόγο ο Σπ. Στριφτάρης επισήμανε ότι σήμερα το νοσοκομείο λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό, αφού, όπως ανέφερε, «υπάρχουν 160 άνθρωποι λιγότεροι από τις οργανικές θέσεις». Τόνισε ότι η λειτουργία του νοσοκομείου είναι το ζητούμενο «και όχι το μεγάλο νοσοκομείο που θα γίνει μετά από 5 ή 10 χρόνια, αν γίνει κι αυτό». Κατέληξε ζητώντας από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να απαντήσει στο «αν είναι διατεθειμένη η κυβέρνηση να μπορέσει να ανταποκριθεί το νοσοκομείο στις αυξημένες απαιτήσεις». Παράλληλα ο βουλευτής του ΚΚΕ υπενθύμισε ότι θα υπάρξουν αυξημένες ανάγκες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για να πάρει την απάντηση από τον υπουργό Υγείας ότι «μπορούν να χρησιμοποιηθούν εποχιακοί υπάλληλοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ