Τρίτη 26 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μοχλός αποφασιστικής βελτίωσης της δουλιάς στην εργατική τάξη

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή η διήμερη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΚΚΕ για τη δουλιά του Κόμματος στην εργατική τάξη και το συνδικαλιστικό της κίνημα. Για δύο ημέρες, εκατοντάδες στελέχη του ΚΚΕ - τα μέλη της ΚΕ και της ΚΕΟΕ, οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, αλλά και μεγάλος αριθμός προσκεκλημένων - συγκέντρωσαν την προσοχή τους στο περιεχόμενο, τις μορφές και τους τρόπους δράσης του Κόμματος στην εργατική τάξη, ώστε να ενισχυθεί η πολιτική επιρροή και η οργανωτική ανάπτυξη του ΚΚΕ μέσα στην εργατική τάξη, να πυκνώσουν οι εργαζόμενοι τις γραμμές των συνδικάτων και να αναζωογονηθεί η δράση τους, να δυναμώσουν αποφασιστικά οι αγωνιστικές πολύμορφες συσπειρώσεις και ο ταξικός προσανατολισμός του συνδικαλιστικού κινήματος, να αναδειχτεί και να καταξιωθεί το ΠΑΜΕ στη συνείδηση των εργαζομένων ως ο φορέας που εκφράζει τα πραγματικά συμφέροντά τους, αυτός που μπορεί να συντονίσει την πάλη τους και να παίξει σοβαρό ρόλο στην ανάπτυξη κοινωνικών συμμαχιών με τα άλλα κοινωνικά στρώματα.

Οι ομιλίες των συμμετεχόντων στη Συνδιάσκεψη στελεχών έφεραν μια πλούσια θετική εμπειρία, αλλά και αδυναμίες και ελλείψεις από τη μέχρι σήμερα δράση του Κόμματος. Σημειώθηκε, ιδιαίτερα, η ανάγκη της βαθύτερης αφομοίωσης της στρατηγικής και τακτικής του Κόμματος και η ενιαία κατεύθυνση της πολιτικής, ιδεολογικής και μαζικής δράσης στο εργατικό κίνημα. Επίσης, η γρήγορη κατάκτηση της ικανότητας εκλαΐκευσης της πολιτικής του ΚΚΕ, σε μόνιμη και σταθερή βάση, της συγκεκριμένης και με σχέδιο προσαρμογής και εξειδίκευσης της τακτικής κατά τομέα, κλάδο και χώρο δουλιάς.

Η διήμερη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ενέκρινε την εισήγηση της ΚΕ και ψήφισε απόφαση, η οποία θα απασχολήσει το επόμενο χρονικό διάστημα τα καθοδηγητικά όργανα και τις ΚΟΒ του Κόμματος, αποτελώντας ένα σημαντικό όπλο στα χέρια των κομμουνιστών, για την αποφασιστική βελτίωση της δουλιάς στον ιδιαίτερα νευραλγικό τομέα της εργατικής τάξης και του συνδικαλιστικού της κινήματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με αισιοδοξία και σιγουριά προχωράμε! (2007-06-19 00:00:00.0)
«ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑ» (2002-03-03 00:00:00.0)
Συζητάμε για την οργάνωση και την προοπτική των αγώνων (2002-02-17 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (1997-05-18 00:00:00.0)
Συσπείρωση δυνάμεων και ανάπτυξη της ταξικής πάλης (1997-05-11 00:00:00.0)
Στο δρόμο που φωτίζει το 15ο Συνέδριο (1996-07-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ