Τρίτη 26 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΥΛΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ
Μαζική, αγωνιστική συσπείρωση ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ

Δήλωση του δημάρχου Γέρας Λέσβου

Από το δήμαρχο Γέρας Λέσβου, Παύλο Βογιατζή, πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:

«Επειδή το τελευταίο διάστημα λέγονται και γράφονται διάφορα, με αφορμή την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Λέσβου, επιθυμώ να διευκρινίσω τα εξής:

Είναι γνωστό ότι η παραίτησή μου αυτή είχε υποβληθεί στα αρμόδια όργανα της ΝΔ αμέσως μετά το συνέδριο της άνοιξης του 2001. Εκτοτε παράμεινα σ' αυτή τη θέση τυπικά, μέχρι που έγινε αποδεκτή η παραίτησή μου.

Ολα αυτά τα χρόνια πάλεψα μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση για τα προβλήματα του τόπου και μέσα από τις γραμμές της ΣΕΑ και της Πανελλαδικής Αγροτικής Συσπείρωσης για τα σοβαρά προβλήματα των αγροτών. Μέσα από το αντιπολεμικό κίνημα ενάντια στις επεμβάσεις στη Γιουγκοσλαβία, την οποία επισκέφθηκα δύο φορές για συμπαράσταση στη διάρκεια των βομβαρδισμών, και το Αφγανιστάν. Ενάντια στο λεγόμενο τρομονόμο και τις προσπάθειες για τον περιορισμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Μέσα από αυτούς τους αγώνες ήρθα σε αντίθεση με την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και της ΝΔ. Οι λόγοι επόμενα της παραίτησής μου σχετίζονται με την απόφασή μου να συνεχίσω να αγωνίζομαι για τα λαϊκά προβλήματα, για συγκεκριμένους στόχους και ιδέες απαλλαγμένος από την κομματική μου ιδιότητα. Για μένα αυτό που προέχει σήμερα είναι να συνεχίσω να αγωνίζομαι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου της Γέρας, των αγροτών, συνολικά του τόπου μας.

Οσο αφορά τις επικείμενες εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση η πρόθεσή μου είναι να συμμετάσχω σε ένα σχήμα - όχι κατ' ανάγκη ως επικεφαλής - το οποίο θα προέτασσε τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τη νεολαία και την ανάγκη για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα σταθεί ενεργά στο πλάι τους. Σημασία σ' αυτό τον αγώνα δεν έχουν τόσο τα πρόσωπα, αλλά η μαζική, αγωνιστική συσπείρωση των συμπατριωτών μας που πρέπει να εκφραστεί σ' αυτές τις τοπικές εκλογές, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και των άλλων κομμάτων που ακολουθούν την πολιτική της ΕΕ. Μια πολιτική που έχει οδηγήσει την άλλοτε οικονομικά και πολιτιστικά ανθηρή Λέσβο να βρίσκεται σήμερα ανάμεσα στις φτωχότερες περιοχές της Ευρώπης και της χώρας μας. Η μείωση του εισοδήματος των αγροτών, η ανεργία, η έλλειψη υποδομών, το δημογραφικό πρόβλημα και η γήρανση του πληθυσμού συμπληρώνουν την εικόνα του τόπου μας τον 21ο αιώνα.

Εκφράζω την πεποίθησή μου ότι ο λεσβιακός λαός και με την ψήφο του στις επικείμενες τοπικές εκλογές θα αντιταχθεί σ' αυτή την πολιτική, απ' όπου κι αν προέρχεται, όποιος και αν είναι ο εκφραστής της. Η συμμετοχή όλων μας σ' αυτόν τον αγώνα πρέπει να είναι καθολική, μακριά από κομματικές ταυτότητες και με μοναδικό γνώμονα την ανατροπή αυτής της πολιτικής».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Λευκό ή άκυρο στο β΄ γύρο» (2006-10-19 00:00:00.0)
Δικομματική υποκρισία (2005-07-15 00:00:00.0)
Ευρεία συσπείρωση, νικηφόρα προοπτική! (2002-06-19 00:00:00.0)
Εδειχναν καλή διαγωγή (1998-07-05 00:00:00.0)
Από τα "μπλόκα" της αγροτιάς στις επάλξεις της Αυτοδιοίκησης (1998-07-05 00:00:00.0)
Αγώνας κόντρα στην ερήμωση (1997-07-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ