Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Στο πλευρό των φοιτητών το ΔΣ της Κέρκυρας

Στο πλευρό των φοιτητών του Ιόνιου Πανεπιστημίου, που αγωνίζονται και διεκδικούν την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του Ιδρύματος, τάσσεται με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο της Κέρκυρας.

Στη συνεδρίασή του, το βράδυ της Δευτέρας, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να συμπαρασταθεί στον αγώνα των φοιτητών, για να δοθεί διέξοδος στα δύο βασικά και χρόνια προβλήματα του πανεπιστημίου, το στεγαστικό και την αυτονόμηση του Ιδρύματος. Στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου παραβρέθηκαν πλήθος φοιτητών, η πρόεδρος του ΔΣ του Τμήματος Ξένων Γλωσσών - Μετάφρασης και Διερμηνείας, Μαρία Κατσαλή, ο αντιπρόεδρος του ίδιου τμήματος Ακράτος Αντρέας και το μέλος του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων «Πέτρος Βράιλας Αρμένης», Γιάννης Σαριδάκης.

Το ΔΣ της Κέρκυρας αποφάσισε να συμπαρασταθεί στον αγώνα των φοιτητών, με όποια μορφή οι ίδιοι έχουν επιλέξει να τον κλιμακώσουν. Υιοθέτησε την πρόταση να δημοπρατηθεί άμεσα το Αγγλικό Νοσοκομείο, για τη λύση του στεγαστικού προβλήματος. Επίσης, αποφάσισε πως επιτέλους πρέπει να τερματιστεί η ιδιότυπη ομηρία, κάτω από την οποία λειτουργεί εδώ και 18 χρόνια το Πανεπιστήμιο με διορισμένη από το υπουργείο Παιδείας Διοικούσα Επιτροπή. Ετσι, προτείνει να αυτονομηθεί άμεσα το Ιόνιο Πανεπιστήμιο είτε με νομοθετική ρύθμιση είτε με μετακίνηση πρωτοβάθμιου καθηγητή από αυτοδύναμο σε μη αυτοδύναμο τμήμα.

Το θέμα των προβλημάτων του Ιονίου Πανεπιστημίου αναμένεται να συζητηθεί αύριο Πέμπτη και στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της Κέρκυρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ