Τετάρτη 27 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Στη βάση οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες

Στα χέρια της βάσης των εκπαιδευτικών περνούν οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες μετά και τη χτεσινή άκαρπη συνεδρίαση του ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, που δεν κατέληξε σε αποφάσεις για αγωνιστική απάντηση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική. ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, ενώ είχαν αρχικά ταυτιστεί στο πλαίσιο και τη μορφή των κινητοποιήσεων, για μια ακόμα φορά χτες δεν κατέληξαν σε αγωνιστική πρόταση προς τον κλάδο, με την ΠΑΣΚ να δηλώνει ότι δεν είναι κατάλληλος ο χρόνος...

«Μπροστά στην αγωνιστική "αγρανάπαυση" που έχουν επιβάλλει στη ΔΟΕ, ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ απαιτείται η πρωτοβουλία να περάσει στα χέρια της βάσης των εκπαιδευτικών, η συσπείρωση "από τα κάτω" σε ταξική βάση, κόντρα στη γραμμή του συμβιβασμού, ο συντονισμός με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα και πρώτα απ' όλα με τις ταξικές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος, το ΠΑΜΕ, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα», σημειώνει η ΕΣΑΚ ΔΕΕ.

Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ κατέθεσε χτες πρόταση για την αγωνιστική πορεία του κλάδου προτάσσοντας τα αιτήματα για κατάργηση του τριπλού νόμου και μέτρα ακύρωσής του στην πράξη, άμεσο διορισμό 10.000 εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση από την επετηρίδα, κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και καμία συμμετοχή ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και του συνδικαλιστικού κινήματος σε κανέναν κοινωνικό διάλογο, ουσιαστική αύξηση των αποδοχών των εκπαιδευτικών κατά 35% και καθιέρωση δίχρονης προσχολικής αγωγής και ενιαίου 12χρονου βασικού υποχρεωτικού σχολείου.

Στο μεταξύ, το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΟΕ σύσκεψη διδασκαλικών συλλόγων του Λεκανοπεδίου με θέμα μία συντονισμένη απάντηση της βάσης στα προβλήματα της Παιδείας. Οι σύλλογοι που συμμετείχαν στη σύσκεψη αποφάσισαν να καλέσουν φορείς της εκπαίδευσης και των εργαζομένων για να συζητήσουν κοινές πρωτοβουλίες για την απόκρουση των αντιεκπαιδευτικών μέτρων.

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ

Χτες το απόγευμα, αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΔΟΕ συναντήθηκε με κλιμάκιο του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θ. Τζιατζή, μέλος του ΠΓ. Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών εξέθεσαν τα προβλήματα της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που είναι απόρροια της υποχρηματοδότησης, και - σύμφωνα με την πλειοψηφία στο ΔΣ της ΔΟΕ - οφείλονται και στην αναποτελεσματικότητα των μεταρρυθμίσεων που γίνονται υπό το βάρος έλλειψης μακροχρόνιου σχεδιασμού, τα προβλήματα υποδομής και την ανάγκη οικονομικής αναβάθμισης των εκπαιδευτικών. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ σημείωσαν ότι οι θέσεις του Κόμματος αντιμετωπίζουν το σύνολο των προβλημάτων επικεντρώνοντας στο ζήτημα τι άνθρωπο διαμορφώνει το εκπαιδευτικό σύστημα και σε τι κοινωνία. Δήλωσαν ότι το ΚΚΕ συμπαραστέκεται σε δίκαια αιτήματα που αναδεικνύουν τα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης και σημείωσαν την ανάγκη οι αγώνες και οι διεκδικήσεις των εκπαιδευτικών να δένονται με τον αγώνα των υπόλοιπων φορέων της εκπαίδευσης και των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ