Τετάρτη 27 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - ΚΥΠΕΛΛΟ
Ανοιχτό ντέρμπι, με «βάσεις» ο ΠΑΟ

Ημέρα επαναληπτικών ημιτελικών στο Κύπελλο η σημερινή, με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ να έχουν αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς και τον Παναθηναϊκό να έχει ελαφρό προβάδισμα έναντι της Λαμίας για πρόκριση στον τελικό. Να σημειωθεί ότι στη διοργάνωση ισχύει ακόμα ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ (σε περίπτωση ισοπαλίας στο συνολικό σκορ των δύο αγώνων, περνάει η ομάδα που έχει σημειώσει τα περισσότερα γκολ εκτός έδρας).

Στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ συνεχίζουν από το 0-0 του πρώτου ματς στην Τούμπα, με άλλα λόγια με τα πράγματα απολύτως μοιρασμένα μεταξύ τους σε ό,τι αφορά την υπόθεση πρόκριση. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να εξαργυρώσουν σήμερα την εξαιρετική δουλειά που έκαναν στο αμυντικό κομμάτι στο πρώτο ματς, κατορθώνοντας να κρατήσουν το μηδέν, με τον τεχνικό τους Πέδρο Μαρτίνς να ζητάει από τους παίκτες του μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια. Στον ΠΑΟΚ, από την άλλη, παρά τη χαμένη ευκαιρία για νίκη στο πρώτο ματς και προβάδισμα πρόκρισης, υπάρχει αισιοδοξία ότι η ομάδα μπορεί να πετύχει τον στόχο της στο Φάληρο και να παραμείνει σε τροχιά κατάκτησης του Κυπέλλου για άλλη μια χρονιά. Ο τεχνικός του, Ραζβάν Λουτσέσκου, τις τελευταίες μέρες έριξε το βάρος στην τακτική, θέλοντας να προετοιμάσει τους παίκτες του για την πίεση που θα δεχτούν στην αποψινή ρεβάνς.

Στη Φθιώτιδα η Λαμία υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, που προηγείται 1-0 από το πρώτο ματς στη Λεωφόρο. Οι «πράσινοι» θεωρούνται το φαβορί για την πρόκριση, όχι τόσο λόγω του σκορ όσο λόγω της εικόνας του πρώτου αγώνα, με τον τεχνικό τους, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, πάντως, να εφιστά στους παίκτες του προσοχή και απόλυτη συγκέντρωση. Οι δε γηπεδούχοι, που αυτήν την περίοδο δίνουν μάχη ζωής και θανάτου στο πρωτάθλημα (βρίσκονται στην προτελευταία θέση), δεν θα πουν «όχι» εφόσον τους παρουσιαστεί η ευκαιρία να κάνουν την έκπληξη σήμερα και να φτάσουν στη μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας τους με μια πρόκριση σε τελικό Κυπέλλου.

Το πρόγραμμα: Λαμία - Παναθηναϊκός (18.00 - Cosmote Sport 3), Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ (20.00 - Cosmote Sport 2).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ