Τετάρτη 27 Απρίλη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΥΠΟΘΕΣΗ ΘΑΝΑΤΟΥ 3 ΑΔΕΛΦΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Νέα ιατροδικαστική έρευνα

Εξ αρχής ιατροδικαστική έρευνα διενεργούν οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλογριάς, για τις αιτίες θανάτου των δυο κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη - Πισπιρίγκου από την Πάτρα. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι ιατροδικαστές ξεκινούν από την αρχή την ιατροδικαστική εξέταση, θέτοντας ουσιαστικά στο περιθώριο τα όποια ευρήματα καταγράφηκαν από τις προηγούμενες ιατροδικαστικές εκθέσεις που υπέγραψαν για την 3,5 ετών Μαλένα η ιατροδικαστής Χρ. Τσάκωνα (Ιούλης 2019) και την 7 μηνών Ιριδα η ιατροδικαστής Τσόλια (Μάρτης 2020) και τίθενται υπό άλλη οπτική και άλλη ανάλυση τα ευρήματα. Ο εργαστηριακός έλεγχος περιλαμβάνει έλεγχο τοξικολογικό και ιστολογικό με βάση τα ευρήματα που υπάρχουν και πλήρη νεκροτομική και εργαστηριακή μελέτη.

Επιπρόσθετα, ξεκίνησε και έρευνα από τον επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νικ. Καρακούκη και επισφραγίστηκε με επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης, Κ. Τσιάρα, και αφορά εσωτερικό έλεγχο για τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που συντάχθηκαν μετά τον θάνατο των δύο μικρών κοριτσιών. Αν προκύψει αναντιστοιχία του πορίσματος που θα καταλήξει η έρευνα και των δύο πρώτων ιατροδικαστικών, ο εσωτερικός έλεγχος θα αναχθεί και σε πειθαρχικό.

Μετά την προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, μητέρας της 9χρονης Τζωρτζίνας, του τρίτου παιδιού που πέθανε στις 29 Φλεβάρη 2022, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της με την τοξική ουσία κεταμίνη, η υπόθεση της διαλεύκανσης των δύο πρώτων θανάτων αποκτά ιδιαίτερη σημασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ