Τετάρτη 4 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Να αποδοθούν ευθύνες για τον τραυματισμό παιδιού σε παιδική χαρά

Την τεράστια έλλειψη προσωπικού στους δήμους αλλά και την ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή των εργολάβων σε μια σειρά από έργα αναδεικνύει η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Θεσσαλονίκης, με αφορμή τον σοβαρότατο τραυματισμό 8χρονης σε παιδική χαρά στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «ο σοβαρός τραυματισμός ενός παιδιού στην παιδική χαρά της Νέας Παραλίας δεν προσφέρεται για "επιφανειακή αντιπολίτευση". Επιβάλλει όμως την εξαντλητική εξέταση των σοβαρότατων ευθυνών κάθε εμπλεκόμενου (όπου κι αν βρίσκεται), την απόδοση ευθυνών και τις αυστηρότερες των κυρώσεων. Επιβάλλει πάνω απ' όλα την εξέταση των συνθηκών που οδηγούν σε παρόμοιες καταστάσεις.

Αποδεικνύεται πως είναι θέμα τύχης το ότι δεν υπήρξαν άλλα παρόμοια περιστατικά. Και η ασφάλεια των δημοτών και πολύ ιδιαίτερα των παιδιών δεν μπορεί να αφήνεται στην τύχη ούτε στη διάθεση κάθε δημοτικής διοίκησης και στελεχών της και των εργολάβων που επιλέγει για την ανάθεση έργων.

Απαράδεκτα δικαιολογείται ο δήμος, κομπάζοντας ότι διαθέτει 1,3 εκατ. ευρώ σε εργολάβους για τη συντήρηση των παιδικών χαρών. Πόσα παραπάνω εκατομμύρια πρέπει να ξοδευτούν για ασφαλείς παιδικές χαρές; Δικαιολογείται με διαβεβαιώσεις περί ελέγχων που έγιναν μια μέρα πριν από το περιστατικό. Προφανώς υπονοεί ότι η τσουλήθρα σάπισε μέσα σε μια νύχτα.

Οχι μόνο ο σοβαρός τραυματισμός του παιδιού αλλά και άλλα "ατυχήματα" σε έργα που αναθέτει ο δήμος σε εργολάβους (π.χ. πτώσεις ανεμιστήρων, σοβάδων, παραθύρων σε σχολικές τάξεις κ.λπ.), ο μεγάλος αριθμός κακοτεχνιών, οι τεράστιες καθυστερήσεις των έργων, τα εκατοντάδες εκατομμύρια που οδηγούνται σε τσέπες εργολάβων αποδεικνύουν αυτό που γνωρίζουν οι πάντες: Πρώτιστο ενδιαφέρον κάθε εργολαβίας είναι η αποκόμιση κέρδους έστω και σε βάρος της ποιότητας των έργων, ακόμα και της ασφάλειας των δημοτών.

Οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στους δήμους, η ουσιαστική κατάργηση όλων των τεχνικών υπηρεσιών τους και η ανάθεση των έργων σε ιδιώτες εργολάβους, η διάθεση των υπηρεσιών των δήμων σ' αυτούς είναι οι πραγματικοί υπεύθυνοι για περιστατικά όπως ο σοβαρός τραυματισμός του παιδιού. Υπεύθυνοι είναι όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις που έταξαν τους δήμους στην υπηρεσία των εργολάβων και των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, υπεύθυνοι είναι οι δήμαρχοι (όπως ο κ. Ζέρβας) που συμφωνούν, υπερθεματίζουν και υλοποιούν αυτήν την εγκληματική πολιτική.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" θα επιμείνει στην εξέταση και την απόδοση ευθυνών, στη διεκδίκηση μιας άλλης πολιτικής, προς όφελος των δημοτών που πληρώνουν δυσβάσταχτα τέλη και φόρους και όχι των επιχειρηματιών που τα λυμαίνονται».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ