Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
«Απαράδεκτη η πρακτική μετατροπής δημοσιογράφων σε στόχους»

Ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Με ανακοίνωσή της, η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) καταδικάζει «με δριμύτητα τον τελευταίο βομβαρδισμό των εγκαταστάσεων του Παλαιστινιακού Ραδιοφώνου και της Τηλεόρασης από τους Ισραηλινούς στην πόλη της Γάζας και χαρακτηρίζει απαράδεκτη την πρακτική, που μετατρέπει τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ σε στρατιωτικούς στόχους».

Η ΕΣΗΕΑ τονίζει πως «σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) συνεχίζεται η απαράδεκτη πρακτική, που άρχισε το 1999 με το βομβαρδισμό της Σερβικής Ραδιοτηλεόρασης στο Βελιγράδι από το ΝΑΤΟ, όπου σκοτώθηκαν 16 δημοσιογράφοι... Σε έκκληση που απηύθυνε η ΔΟΔ στον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Σαρόν, τον καλεί να σταματήσει αμέσως αυτή η πρακτική».

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ καταλήγει με τη φράση ότι «η ΔΟΔ καταδικάζει επίσης την ισραηλινή επίθεση εναντίον των εγκαταστάσεων της Παλαιστινιακής Γενικής Ομοσπονδίας Συνδικαλιστικών Ενώσεων, που είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συνδικαλιστικών Ενώσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το κτίριο, το οποίο υπέστη σοβαρότατες ζημιές, έχει κτιστεί με την υποστήριξη του διεθνούς εργατικού κινήματος».

  • Ανακοίνωση για το ίδιο θέμα εξέδωσε η ΠΟΣΕ ΥΠΕΧΩΔΕ, τονίζοντας ότι «χαιρετίζει την πάλη του παλαιστινιακού λαού για μια δίκαιη και ειρηνική λύση», ότι «καταδικάζει την κατάφωρη παραβίαση Διεθνών Συνθηκών από την κυβέρνηση του Ισραήλ» και σημειώνοντας ότι «η μέχρι σήμερα στάση των ΗΠΑ ιδιαίτερα και της ΕΕ απέναντι στο πρόβλημα το όξυνε παραπέρα».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ