Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Α. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
Προσήλωση στην ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης

Συνέχεια με την οποία επιβεβαιώνουν και εμπλουτίζουν με περισσότερα στοιχεία την πρόθεση της κυβέρνησης που αποκαλύφτηκε προχτές κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης των ασφαλιστικών εταιριών για την παράδοση του δημόσιου κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος στις ασφαλιστικές εταιρίες έδωσαν με δηλώσεις τους μετά από χτεσινή τους συνάντηση ο υπουργός Ανάπτυξης Α. Τσοχατζόπουλος και ο πρόεδρος της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας Δ. Κοντομηνάς.

Συγκεκριμένα, ο Α. Τσοχατζόπουλος επιχειρώντας να απαντήσει στα χτεσινά δημοσιεύματα που αποτυπώνουν τα όσα προκλητικά και ωμά ακούστηκαν στη συνέλευση των εταιριών τόσο από τον ίδιο όσο και από το Ν. Χριστοδουλάκη για το αλισβερίσι μεταξύ της κυβέρνησης και των ασφαλιστικών εταιριών και τις επικίνδυνες προθέσεις της για τα κεκτημένα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, απλώς τα ενίσχυσε. Ο ίδιος δήλωσε ότι «ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης θεωρείται από την κυβέρνηση ως ένας σημαντικός κλάδος τόσο για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας όσο και για την κοινωνική ασφάλιση». Επίσης, επιβεβαίωσε τα σχέδια της κυβέρνησης να παραδώσει στις ασφαλιστικές εταιρίες τα αποθεματικά των ταμείων σαν ένα το κρατούμενο, δηλώνοντας ότι «βεβαίως» και συζητήθηκε το θέμα στη χτεσινή του συνάντηση με τους εκπροσώπους των εταιριών. Προχωρώντας δε ακόμα παραπέρα ο υπουργός είπε ότι πέρα από το «ισχύον θεσμικό ευρωπαϊκό πλαίσιο» η κυβέρνηση «διερευνά στο πλαίσιο της διαβούλευσης για πιθανά επιπρόσθετα μέτρα που χρειάζεται να πάρουμε για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί».

Από τη μεριά του ο Δ. Κοντομηνάς ισχυρίστηκε ότι «οι ασφαλιστικές εταιρίες και σήμερα έχουν το δικαίωμα να κάνουν συνταξιοδοτικά προγράμματα» και ότι «θα διαχειρίζονται τα ιδιωτικά και όχι τα κρατικά κεφάλαια», στην κατεύθυνση ακριβώς των τριών πυλώνων που σχεδιάζει η κυβέρνηση που για να συμπληρώσουν οι εργαζόμενοι μια αξιοπρεπή σύνταξη πέρα από τα ψίχουλα της δημόσιας ασφάλισης θα πρέπει να καταβάλουν σαν «ιδιώτες» υπέρογκα ποσά στις ασφαλιστικές εταιρίες. Επιπλέον, ο ίδιος θέτοντας το θέμα της ασφάλισης σε επίπεδο διαχείρισης κεφαλαίων και εφόσον οι ιδιωτικές εταιρίες μπουν στο ασφαλιστικό σύστημα που θα προκύψει, να δώσει η κυβέρνηση κίνητρα στις ασφαλιστικές ώστε να γίνουν ελκυστικές και να ασφαλίζονται σ' αυτές ξένες εταιρίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ