Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
Σάντος: «Μπορούμε αν... »

Αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Ντ. Νικολαΐδη στο σημερινό ματς

Sportidea

Αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του Ντ. Νικολαΐδη στο σημερινό ματς
«Σ' αυτό το επίπεδο δεν υπάρχουν νικητές πριν αρχίσει ο αγώνας. Στο γήπεδο υπάρχουν 11 παίχτες για κάθε ομάδα, με μια καρδιά, ένα κεφάλι, δύο πόδια. Σεβόμαστε την Ιντερ αλλά δε μας φοβίζει». Στις φράσεις αυτές του Σάντος απεικονίζεται η φιλοσοφία με την οποία (ελπίζει ότι) η ΑΕΚ θα υποδεχτεί σήμερα την Ιντερ (21.30, "ΑΛΦΑΣΠΟΡΤΣ 1").

Ο Πορτογάλος μετά βδελυγμίας απέρριψε κάθε υπόθεση περί υποτίμησης του αγώνα (εκτός των άλλων «θα ήταν έλλειψη σεβασμού στους φιλάθλους αν δε χρησιμοποιούσα τους "ετοιμοπόλεμους" παίχτες, για οποιοδήποτε άλλο λόγο πλην της τακτικής») και προτίμηση στο πρωτάθλημα (Παναθηναϊκός). Βασικό ζητούμενό του «στο τέλος, αν δεν τα καταφέρουμε, να έχουμε "καθαρή" τη συνείδησή μας πως κάναμε ό,τι μπορούσαμε αλλά η Ιντερ ήταν καλύτερη». Οσο για τις προϋποθέσεις που φέρνουν πιο κοντά την επιτυχία: «Πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Αν καταφέρουμε ένα ομαδικό παιχνίδι όπως στο Μιλάνο και οι καθοριστικές στιγμές είναι με το μέρος μας, είναι δύσκολο αλλά εφικτό.

Είμαστε υποχρεωμένοι να ρίξουμε το βάρος στην επίθεση. Πρέπει, όμως, ταυτόχρονα να είμαστε κινητικοί, να πιέσουμε τον αντίπαλο από την εστία του και να εμποδίσουμε τη δυνατότητα αντεπιθέσεων. Αυτό είναι το κλειδί. Αν τρέχουν ή παλεύουν μόνο μερικοί, δεν έχουμε πιθανότητες. Αν θέλουμε να αποδείξουμε κάτι ατομικά δε θα τα καταφέρουμε. Αν το κάνουμε ομαδικά, πιστεύω έχουμε ακόμα μια κουβέντα να πούμε». Οσο για το μεγάλο ερωτηματικό (Ντέμης), η οριστική απόφαση θα παρθεί σήμερα. Το βέβαιο είναι πως «αν δεν ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα, δε θα παίξει καθόλου». Σίγουρα απουσιάζουν (εκτός αποστολής) οι Ιβιτς, Κασάπης, Ζήκος λόγω τραυματισμού.

Στην αντίπερα όχθη ο Κούπερ, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ηρθαμε στην Αθήνα ξέροντας ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη και πως το 3-1 του πρώτου αγώνα δε μας φτάνει για να μας δώσει την πρόκριση. Θέλουμε τη νίκη. Τις δυσκολίες του αγώνα θα τις αντιμετωπίσουμε με δύναμη και χαρακτήρα, καθώς η ΑΕΚ είναι μία υπολογίσιμη ομάδα. Περιμένουμε μια δύσκολη ατμόσφαιρα και χρειάζεται προσπάθεια για να αντεπεξέλθουμε. Φαίνεται ότι θα γίνει ένα μεγάλο ντέρμπι. Η Ιντερ δε φοβάται κανέναν αντίπαλο και αντιμετωπίζει κάθε ομάδα και κάθε έδρα με την απαιτούμενη δύναμη και προσοχή. Εχουμε απουσίες, αλλά είμαστε αισιόδοξοι Δε θα αλλάξω τα πλάνα μου καθώς δεν το συνηθίζω, αν και ο Νικολαίδης είναι ένας παίκτης που αλλάζει από μόνος του την ομάδα».

  • Θέλοντας να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι φίλαθλοι με φανέλες στο γήπεδο, δίνοντας μια άλλη εικόνα, η μπουτίκ της ΠΑΕ αποφάσισε να ρίξει την τιμή τους από 70 σε 29 ευρώ.

Γιώργος ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ