Πέμπτη 28 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
«Αγκαλιά» με την πρόκριση

Μια ανάσα πριν την οκτάδα είναι πλέον ο Παναθηναϊκός καθώς χτες, όντας απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού, επικρατώντας για δεύτερη φορά της Σπάρτα Πράγας με 2-1. Οι «πράσινοι» σαφώς ανώτεροι για άλλη μια φορά από τους αντιπάλους τους, κατάφεραν να νικήσουν έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Μιχάλη Κωνσταντίνου, που σημείωσε και τα δύο τέρματα της ομάδας του.

Για την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού τώρα πια, οι παίκτες του Σέρτζιο Μαρκαριάν χρειάζονται μόλις ένα βαθμό στα επόμενα δύο παιχνίδια.

Από την αρχή του αγώνα, ο Ουρουγουανός τεχνικός του Παναθηναϊκού χρησιμοποίησε μόνο καθαρό επιθετικό τον Κύπριο με βοήθεια τον Λυμπερόπουλος που δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ξέφρενο ρυθμό του πρώτο. Ο Κωνσταντίνου ανάγκασε τους αντιπάλους του να κάνουν αρκετά χιλιόμετρα για να τον σταματήσουν, τον προπονητή των Τσέχων να κάνει την πρώτη αλλαγή στο 38' και τον Τσεχ να μαζέψει την μπάλα δύο φορές από την εστία του. Η πρώτη ήταν στο 14' όταν από την μπαλιά του Μικάελσεν, που είχε άψογη συνεργασία με τον σκόρερ, έφυγε στην αντεπίθεση και δε δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ και η δεύτερη στις αρχές της επανάληψης (47') όταν πάλι βρήκε το κεφάλι του «πράσινου» επιθετικού που διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και έφτασε στα πέντε τα δικά του στο θεσμό.

Οι Τσέχοι από την πλευρά τους, δεν έδειξαν ικανοί σε κανένα σημείο του αγώνα να απειλήσουν την εστία του Νικοπολίδη, με μόνη εξαίρεση τη φάση της μείωσης του σκορ στις καθυστερήσεις του αγώνα, ύστερα από κεφαλιά του Κλάιν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Νικοπολίδης, Χένρικσεν, Γκούμας, Μικάελσεν (62' Γκαλέτο), Σάριτς, Κυργιάκος, Πίτσος (77' Γιάρνι), Κωνσταντίνου (81' Κόλκα), Μπασινάς, Λυμπερόπουλος, Καραγκούνης.

ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ: Τσεχ, Φλάχμπαρντ, Ζελένγκα, Νοβότνι, Κινκλ, Μίχαλικ, Σιονκό, Γιάροσικ, Τσίζεκ, Μίναρ, Ζάβαντιλ (39' Κλάιν).

  • Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ρεάλ Μαδρίτης αν και με πολλούς αναπληρωματικούς έδωσε... απαντήσεις νικώντας εκτός 2-1 την Πόρτο. Η βαθμολογία: Ρεάλ 12, Παναθηναϊκός 7, Σπάρτα 3, Πόρτο 1. Τα άλλα αποτελέσματα: Αρσεναλ - Μπάγερν Λεβερκούζεν 4-1, Λα Κορούνια - Γιουβέντους 2-0.

Μ.Βώσου


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ