Πέμπτη 12 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Πολύμορφες δράσεις για την Παγκόσμια Μέρα Νοσηλευτών

Παγκόσμια Μέρα Νοσηλευτών σήμερα και, όπως κάθε χρόνο, η εκάστοτε κυβέρνηση και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα προβαίνουν σε δηλώσεις «αναγνώρισης της προσφοράς» τους. Η διαχρονική πραγματικότητα ωστόσο είναι ότι εξακολουθούν να εργάζονται σε συνθήκες υπερεντατικοποίησης, με αλλεπάλληλες βάρδιες (απόγευμα - πρωί - νύχτα), εκατοντάδες χρωστούμενες μέρες ανάπαυσης και κανονικής άδειας προκειμένου να «καλύψουν» τις χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις, σε ανθυγιεινές συνθήκες - χωρίς τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας, δίχως να εντάσσονται στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Ενώ χιλιάδες νοσηλευτές/μαίες παραμένουν σε αναστολή εργασίας.

Σήμερα, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία τιμούν την Παγκόσμια Μέρα με πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις:

  • Το Σωματείο Εργαζομένων στο ΚΑΤ προκήρυξε στάση εργασίας (1 μ.μ. - 3 μ.μ.) και προχωρά σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πύλη στη 1 το μεσημέρι.
  • Η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» ΓΝΠΑ «Η Αγία Σοφία» και η «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» ΓΝΠΑ «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» καλούν στις 2 το μεσημέρι, έξω από τη διοίκηση των Νοσοκομείων Παίδων, στην αυλή του «Αγία Σοφία».
  • Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ πραγματοποιεί στις 11 το πρωί μουσική εκδήλωση στον προαύλιο χώρο Β' και Γ' κτιρίου.

Απαιτούν μεταξύ άλλων εργασία με αναλογίες νοσηλευτή/ασθενούς στο ύψος των σύγχρονων αναγκών για ποιοτική νοσηλευτική περίθαλψη και αντιμετώπιση του εργασιακού burnout: Τουλάχιστον 2 νοσηλευτές ανά βάρδια στα νοσηλευτικά τμήματα και 3 νοσηλευτές ανά κλίνη στις ΜΕΘ - ΜΑΦ. Επίσης, ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Ενιαία κατηγορία νοσηλευτικού προσωπικού με πανεπιστημιακή εκπαίδευση και ένταξη, με μεταβατικές διαδικασίες, των ΤΕ και ΔΕ νοσηλευτών. Αμοιβή των σπουδαστών με τον βασικό μισθό, κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ