Τρίτη 17 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΔΙΠΑΕ ΣΙΝΔΟΥ - ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Εκλογές νοθείας σε συλλόγους - φαντάσματα ετοιμάζει η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ

Σε «κινήσεις απελπισίας» με νόθευση και αλλοίωση του εκλογικού συσχετισμού επιχειρεί να καταφύγει σε κάποιες περιπτώσεις η ΔΑΠ εμφανίζοντας συλλόγους - φαντάσματα στο ΔΙΠΑΕ στη Σίνδο και στο Πολυτεχνείο Δυτικής Μακεδονίας, όπως καταγγέλλουν οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ».

Παρά το γεγονός ότι τις προηγούμενες μέρες οι φοιτητές της Σχολής Επιστημών Υγείας και της Σχολής Μηχανικών πραγματοποίησαν για πρώτη φορά εκλογές χωρίς νοθεία και μηχανισμούς, με τη συμμετοχή σχεδόν 800 φοιτητών και όλων των φοιτητικών παρατάξεων, εκτός της ΔΑΠ, η οποία επέλεξε να μη συμμετάσχει, η κυβερνητική παράταξη ετοιμάζει εκλογές - παρωδία στο ΔΙΠΑΕ Θεσσαλονίκης, χωρίς κανείς να γνωρίζει αν θα γίνουν στον λεγόμενο «ενιαίο σύλλογο» ΔΙΠΑΕ ή σε τμηματικούς «συλλόγους» ανά Σχολή, ποιοι θα αποτελέσουν την εφορευτική επιτροπή κ.ο.κ. Μάλιστα, η ΔΑΠ ισχυρίζεται πως οι σύλλογοι που αντιστοιχούν σε Τμήματα και Σχολές που πλέον δεν υπάρχουν, πραγματοποίησαν καταστατικές συνελεύσεις εν μέσω πανδημίας, με χιλιάδες φοιτητές...!

«Τα παραπάνω θα ήταν για γέλια αν δεν εξελισσόταν ένα πολύ σοβαρό σχέδιο από την κυβέρνηση και τη ΔΑΠ για χτύπημα των φοιτητικών συλλόγων», σημειώνουν οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» και τονίζουν ότι «οι "εκλογές" που ετοιμάζουν είναι παράνομες, απονομιμοποιημένες στη συνείδηση των φοιτητών του ΔΙΠΑΕ και όλης της Θεσσαλονίκης» και παράλληλα «εκθέτουν ανεπανόρθωτα όσους θα τις αναγνωρίσουν, ανάμεσά τους και κάποιους προέδρους των Τμημάτων του ΔΙΠΑΕ, που απορούμε από ποια κίνητρα ωθούνται σε κάτι τέτοιο».

Αντίστοιχη καταγγελία έκαναν οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική ΚΣ» στο Πολυτεχνείο Δυτικής Μακεδονίας, όπου αυτήν τη φορά η κυβερνητική παράταξη προσπαθεί να εμφανίσει έναν «σύλλογο - Φρανκενστάιν», ενιαίο για όλα τα πολυτεχνικά Τμήματα (!), σε αντιπαράθεση με τους ήδη υπάρχοντες, εδώ και δεκαετίες, συλλόγους στους οποίους μέχρι το 2019 συμμετείχε και η ΔΑΠ. Ο σύλλογος αυτός υποθετικά θα εκπροσωπεί κοντά στους 8.000 φοιτητές από το Πολυτεχνείο και το πρώην ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, ωστόσο ενδεικτικό της μαζικής αποστροφής των φοιτητών στον σύλλογο αυτό είναι το ότι μόνο το ψηφοδέλτιο της ΔΑΠ θα συμμετάσχει στις εκλογές του, το οποίο περιλαμβάνει μόλις 9 φοιτητές.

«Οι φοιτητές στέλνουμε το δικό μας μήνυμα. Αυτό των ζωντανών, ενεργών Συλλόγων που θα διεκδικούν τα σύγχρονα δικαιώματά μας!», καταλήγει η ανακοίνωση.

Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο

Μια αντίστοιχη προσπάθεια φαίνεται ότι εκτυλίσσεται από ΔΑΠ και ΠΑΣΠ στον Φοιτητικό Σύλλογο της ΑΣΟΕΕ, προκειμένου να επιβάλουν για άλλη μια φορά εκλογές νοθείας, όπως καταγγέλλει η «Πανσπουδαστική ΚΣ». Βέβαια, η κατάσταση αυτή συμβαίνει χρόνια στον συγκεκριμένο Σύλλογο, όπου έχουν να γίνουν κανονικές εκλογές από το 2013, ενώ όλα τα υπόλοιπα χρόνια οι παρατάξεις ΠΑΣΠ και ΔΑΠ επιχειρούσαν να κάνουν εκλογές σε διάφορους χώρους εκτός σχολής, με τρομοκρατία, κάμερες, είσοδο υποψηφίων στα παραβάν και γενικά συνθήκες που δεν μπορούσαν να νομιμοποιήσουν τα αποτελέσματά τους. «Κάνουμε δική μας υπόθεση τη διεξαγωγή πραγματικών, ανόθευτων εκλογών, χωρίς τρομοκρατία και εκβιασμούς», καλεί η «Πανσπουδαστική ΚΣ» επισημαίνοντας στους φοιτητές την ανάγκη: «Ανασυγκροτούμε τον Φοιτητικό Σύλλογο ΑΣΟΕΕ! Αναδεικνύουμε ενεργό και αγωνιστικό Διοικητικό Συμβούλιο, που θα εκπροσωπεί στην πράξη τους φοιτητές, που θα είναι κοντά στα προβλήματα και τις ανάγκες μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
1η δύναμη ξανά η «Πανσπουδαστική» - νικητές οι φοιτητές! (2023-05-11 00:00:00.0)
«Δεν θα περάσει το όργιο νοθείας που ετοιμάζει η ΔΑΠ» (2023-04-25 00:00:00.0)
Βρώμικες επιθέσεις σε μέλη της ΚΝΕ και συνδικαλιστές της ΠΚΣ (2022-06-07 00:00:00.0)
Εκλογική φαρσοκωμωδία της ΔΑΠ στο ΔΙΠΑΕ στη Σίνδο (2022-05-19 00:00:00.0)
«Στις 18 Μάη είναι η μέρα των φοιτητών» (2022-05-14 00:00:00.0)
Στις 18 Μάη οι φοιτητικές εκλογές (2022-04-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ