Τρίτη 17 Μάη 2022
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Νέο εργοδοτικό έγκλημα με νεκρό 48χρονο εργάτη σε γαλακτοβιομηχανία

Μακραίνει η λίστα των εργατών που δίνουν μέχρι και τη ζωή τους στον βωμό του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων. Τελευταίο θύμα ήταν ο 48χρονος Λεωνίδας Δημούσης, εργαζόμενος σε γαλακτοβιομηχανία των Τρικάλων, που το μεσημέρι της Κυριακής, την ώρα που εκτελούσε εργασία, τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο Τρικάλων. Δυστυχώς παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο άτυχος άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του.

Τις συνθήκες που οδήγησαν στο νέο εργοδοτικό έγκλημα καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Τρικάλων, καλώντας ταυτόχρονα να διερευνηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες τα αίτια του δυστυχήματος και να αποδοθούν οι ευθύνες.

Πιο αναλυτικά σημειώνει πως «σε πολλές επιχειρήσεις του κλάδου μας, και στο νομό μας είναι καθεστώς η υπερεντατικοποίηση της εργασίας που υπερβαίνει κατά πολύ το 8ωρο και τα πλημμελή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας». Το Συνδικάτο θα ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των ερευνών τους, ενώ καλεί «τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου άμεσα σε συνεδρίαση για να συζητήσει το θέμα του δυστυχήματος του συγκεκριμένου χώρου εργασίας αλλά και σε άλλους χώρους εργασίας, και τους εργαζόμενους του κλάδου να συσπειρωθούν στο συνδικάτο, να παλέψουν για την προστασία της ζωής τους, απαιτώντας τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ